Ukrainos informaciniame kare panaudojami ir laidotuvių vainikai

Ukrainoje kariaujama ne vien šaunamaisiais ginklais, „Grad“ raketomis ar šarvuočiais. Nuo pat konflikto pradžios lygiai toks pats svarbus yra ir informacinis karas. Šiame fronte abi pusės išnaudoja visas progas – net jei tai būtų laidotuvės.

Atsisveikinimas su Mariupolio atakos aukomis.<br>AFP nuotr.
Atsisveikinimas su Mariupolio atakos aukomis.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2015, 12:41 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:38 PM

Išbalę ir nebylūs žuvusiųjų veidai karstuose, artimųjų ašaros, laidotuvių vainikai, skausmingas atsisveikinimas – tokie vaizdai regimi nuotraukose iš Mariupolio apšaudymo aukų laidotuvių. Šios nuotraukos gali sukelti įniršį, pasipiktinimą ir neapykantą separatistams – taip tragediją išgyvenančių žmonių skausmas tampa galingu ginklu informaciniame kare.

Tai suvokdami separatistai į viešumą mėgina kelti savo istorijos versijas. Jie taip pat viešina savo žuvusiųjų nuotraukas bei istorijas ir aukomis vadina save. Vadinamosios Donecko Liaudies Respublikos lyderis, separatistų vadeiva Aleksandras Zacharčenka, Horlivkoje neseniai netgi atidengė paminklinį akmenį, skirtą žuvusiems miesto gyventojams atminti. Savo kalboje jis pabrėžė, kad šie nekalti civiliai žuvo būtent dėl ukrainiečių karių kaltės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.