IS skelbia įvykdžiusi egzekucijas 3 Irako saugumo pajėgų nariams

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) nupjovė galvas vienam Irako policininkui

Šeštadienį IS paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip nukertama galva 47 metų japonų žurnalistui Kenji Goto.<br>AP nuotr. iš archyvo
Šeštadienį IS paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip nukertama galva 47 metų japonų žurnalistui Kenji Goto.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 2, 2015, 10:34 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:33 AM

Vienoje iš tų nuotraukų matyti vyras užrištomis akimis, kaip teigiama, policijos pulkininkas leitenantas, kuris klūpo gatvėje priešais ginkluotų kovotojų rikiuotę.

Kita nuotrauka rodo, kaip kaukėtas kovotojas nupjauna jam galvą mačete. Vėliau aukos galva buvo padėta ant jo kūno, o mačetė įsmeigta į nugarą.

Dar vienoje nuotraukoje matyti, kaip apkūnaus sudėjimo kaukėtas kovotojas stengiasi nupjauti galvą besipriešinančiam vyrui, kuris buvo įvardytas kaip sučiuptas irakietis karys.

Antrasis karys buvo nužudytas tuo pačiu būdu toje pačioje vietoje, rodo kita nuotraukoje.

Šių nuotraukų autentiškumo nepriklausomi šaltiniai negalėjo patvirtinti.

Šeštadienį IS paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip nukertama galva 47 metų japonų žurnalistui Kenji Goto, o kiek anksčiau prisiėmė atsakomybę už kito įkaitu laikyto japono – kontraktininko Harunos Yukawos – egzekuciją.

IS vadovavo pernai birželį surengtam žaibiškam kovotojų puolimui Irake, per kurį ši grupuotė užėmė dideles teritorijas į šiaurę ir vakarus nuo Bagdado. „Islamo valstybė" taip pat kontroliuoja didelę teritoriją kaimyninėje Sirijoje.

Ši brutali kovotojų grupuotė abiejose šalyse nužudė tūkstančius žmonių. Kai kurioms aukoms buvo įvykdytos kruopščiai surežisuotos egzekucijos, per kurias aukoms būdavo nupjaunamos arba nukertamos galvos, o jų vaizdo įrašai arba nuotraukos būdavo paskelbiami internete.

Irako saugumo pajėgos, padedamos kurdų ir šiitų sukarintų pajėgų, sunitų genčių ir JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgių, sugebėjo atkovoti dalį IS užimtų teritorijų. Tačiau džihadistai šioje šalyje tebekontroliuoja dideles teritorijas, įskaitant tris didelius miestus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.