Rytų Ukrainoje nesiliaujantys mūšiai nusinešė dar 19 gyvybių

Rytų Ukrainoje tęsiantis

Naktį separatistai bandė dukart šturmuoti Ukrainos pozicijas netoli Debalcevės, tačiau Kijevo kariams pavyko atakas atremti.<br>AP asociatyvi nuotr.
Naktį separatistai bandė dukart šturmuoti Ukrainos pozicijas netoli Debalcevės, tačiau Kijevo kariams pavyko atakas atremti.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2015, 10:37 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:09 AM

Separatistai skelbia, kad per apšaudymus aplink jų pagrindinę tvirtovę Donecką žuvo aštuoni gyventojai, o dar 33 buvo sužeisti.

Tuo tarpu vienas Kijevui pavaldus vietos pareigūnas nurodė, kad šeši civiliai žuvo, o dar 12 buvo sužeisti penkiuose pafrontės miesteliuose vyriausybės pajėgų kontroliuojamoje teritorijoje.

Ukrainos kariškiai savo ruožtu pranešė, kad per pastarąją parą žuvo penki kariai, o 29 buvo sužeisti per smarkius artilerijos bombardavimus, kurių buvo bent 93.

Pastarosiomis savaitėmis smarkiai suintensyvėjusios kautynės Ukrainos rytuose nusinešė šimtus civilių gyvybių.

Įnirtingiausi susirėmimai vyksta aplink strategiškai svarbų Debalcevės miestą, kuriame separatistai siekia apsupti vyriausybės pajėgas.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai paragino paskelbti trijų dienų paliaubas aplink tą nuniokotą miestą ir sudaryti sąlygas evakuoti kryžminėje ugnyje atsidūrusius civilius.

Kaip rodo naujausia Jungtinių Tautų (JT) statistika, Rytų Ukrainoje nuo praeitų metų balandžio žuvo jau 5 358 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.