A.Jaceniukas: „Kaunamės ne su separatistais, o Rusijos kariais“

Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas ketvirtadienį pareiškė, kad šalies rytinį

Maskva pastaraisiais mėnesiais atkakliai neigė, kad Ukrainos rytuose veikia kokios nors Rusijos pajėgos.<br>AP asociatyvi nuotr. iš archyvo
Maskva pastaraisiais mėnesiais atkakliai neigė, kad Ukrainos rytuose veikia kokios nors Rusijos pajėgos.<br>AP asociatyvi nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2015, 10:35 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:33 PM

„Turime tvirtų įrodymų, kad Rusijos Federacija pažeidė tarptautinius įstatymus ir kad Rusijos prezidentas įsakė savo ginkluotosioms pajėgoms įsiveržti tiek į Krymą, tiek į Ukrainos rytinę dalį. Mes kaunamės ne su sukilėliais – mes kaunamės su Rusijos reguliariąja armija“, – sakė A.Jaceniukas per bendrą spaudos konferenciją su Kijeve viešėjusiu JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry.

Premjeras pažymėjo, kad Rusija yra vienintelė tai neigianti šalis.

„Akivaizdu, kad Ukrainoje esama Rusijos ginkluotųjų pajėgų. Jos pateko į mūsų teritoriją iš rytų. Rusiškų kovinių tankų arba raketinių sistemų kompleksų įsigyti Luhansko arba Donecko parduotuvėse – labai sudėtinga“, – sakė A.Jaceniukas.

J.Kerry savo ruožtu taip pat sakė, kad Maskva neigia savo karinį dalyvavimą Rytų Ukrainą krečiančiame konflikte ir slepia informaciją apie ten žūstančius Rusijos karius.

Maskva pastaraisiais mėnesiais atkakliai neigė, kad Ukrainos rytuose veikia kokios nors Rusijos pajėgos.

„Kaskart sakau: jeigu taip įsitikinę tvirtinate – pateikite faktus. Tačiau faktų pateikti niekas negali arba nenori, aš nežinau“, – neseniai per spaudos konferenciją sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.