Tunise suimti 32 išpuolius planavę islamistai

Tunise sulaikyti 32 islamistų kovotojai, kurių dalis grįžo iš susirėmimų Sirijoje ir planavo naujas „įspūdingas“ atakas, praneša „Reuters“.

Tuniso premjeras H.Essidas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tuniso premjeras H.Essidas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 8, 2015, 8:20 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:08 PM

Naujienos apie areštą pasklido praėjus dienai po to, kai šalyje savo kadenciją pradėjo islamistų koalicijos ministrų kabinetas, vadovaujamas premjero Habibo Essido. Naujieji pareigūnai susiduria su daugybe iššūkių, tarp kurių ir islamistų grupių, susidariusių po 2011 m. sukilimo, išpuoliai.

„Kovos su terorizmu pajėgų veiksmai sužlugdė ketinimus atlikti įspūdingus išpuolius prieš svarbius valstybinius objektus: vidaus reikalų ministeriją, teisėsaugos organus, civilinių tarnybų pastatus sostinėje, – sakė vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai Mohammedas Ali Aroui. – Per pastarąsias tris dienas suėmėme 32 teroristus, planavusius atakas Tunise ir kituose miestuose“.

Pareigūnas pridūrė, kad grupę sudarė keli teroristai, grįžę iš susirėmimų Sirijoje.

M. Ali Aroui taip pat teigė, kad kariuomenės pajėgos netoli Alžyro sienos nukovė ir kelis kovotojus iš Tuniso bei Alžyro. Nuo 2011-ųjų sukilimo Tunise šalis tapo pagrindiniu džihado kovotojų šaltiniu – šie dažniausiai vyksta kovoti į Siriją.

„Mūsų prioritetai: sustiprinti priemones, skirtas kovoti su ekstremizmu, ir sustiprinti saugumo pajėgumą kovoti su teroristais; užtikrinti saugų šalies perėjimą prie demokratijos“, – sakė premjeras H.Essidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.