JAV patvirtino: IS kovotojų nelaisvėje buvusi amerikietė žuvo

„Islamo valstybės“ (IS) kovotojų nelaisvėje buvusios amerikietės Kaylos

JAV pareigūnai nepatvirtino K.J.Mueller mirties priežasties ar laiko, kada ji žuvo.<br>EPA-ELTA nuotr. iš archyvo
JAV pareigūnai nepatvirtino K.J.Mueller mirties priežasties ar laiko, kada ji žuvo.<br>EPA-ELTA nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2015, 6:35 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 2:10 PM

Tokį patvirtinimą šeima gavo praėjus keturioms dienoms po to, kai IS kovotojai pareiškė, kad K. J. Mueller žuvo per Jordanijos antskrydį Rakoje. Tąkart islamistai nesuteikė jokių įrodymų, patvirtinančių amerikietės mirtį, tik sugriuvusio pastato nuotrauką, kuriame, anot džihadistų, mergina žuvo.

Šiaurės Arizonos universitetą baigusi 29-erių K. J. Mueller pirmą kartą atvyko į Turkijos ir Sirijos pasienį 2012 m. norėdama padėti pabėgėliams. Mergina pateko į kovotojų rankas 2013 m. Sirijos Alepo mieste. Šeima teigė negavusi jokių žinių apie dukterį iki 2014 m., kai IS susisiekė su jais ir pranešė, kad ji yra gyva. Tiesa, džihadistai nurodė nužudysiantys merginą, jei šeima iki 2014 m. rugpjūčio 13 dienos nesumokės beveik 7 mln. JAV dolerių išpirkos. Šia žinia pasidalijo šeimai artimas šaltinis. Kas nutiko iki nustatyto laiko termino pabaigos, kol kas neaišku.

„Kayla buvo gailestinga ir atsidavusi humanistė. Ji skyrė visą savo jaunystę padėdama tiems, kuriems reikia laisvės, teisingumo ir taikos“, – pranešime nurodė merginos artimieji, neatskleidę detalių, kaip jie sužinojo apie dukters mirtį.

JAV pareigūnai taip pat nepatvirtino K.J.Mueller mirties priežasties ar laiko, kada ji žuvo. Jie tik nurodė, kad šeima gavo žinutę iš pagalbos darbuotojos pagrobėjų.

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama pareiškė gilią užuojautą dėl K.J.Mueller mirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.