Sirija neleis užsienio kariams jos teritorijoje kovoti su IS

Sirijos užsienio reikalų ministras Walidas al-Muallemas pareiškė, kad Damaskas neleis užsienio sausumos kariams jo teritorijoje kovoti su „Islamo valstybe“ (IS), praneša „DailyMail“.

Sirijos užsienio reikalų ministras W. al-Muallemas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sirijos užsienio reikalų ministras W. al-Muallemas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2015, 6:38 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:20 PM

Kalbėdamas per spaudos konferenciją Damaske, ministras taip pat tvirtino, kad Jordanija neatsakė į Sirijos prašymą derinti savo veiksmus kovoje su IS po to, kai ši teroristinė grupuotė nužudė Jordanijos lakūną.

Damaskas kaltina Jordaniją terorizmo rėmimu Sirijoje po to, kai ši pasisakė už sukilimą prieš Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą. Praėjusią savaitę Damaskas ragino Amaną bendradarbiauti kovose su terorizmu, kai IS išplatino vaizdo įrašą su žiauria Jordanijos lakūno egzekucija. Jordanija priklauso JAV vadovaujamai koalicijai, vykdančiai antskrydžius prieš islamistų pozicijas Irake ir Sirijoje. Jordanietis pilotas Muatas al- Kassasbehas kovotojų buvo pagrobtas gruodį, kai šio orlaivis nukrito Sirijoje.

Daugiau nei 210 tūkst. žmonių žuvo Sirijos konflikte, prasidėjusiame 2011 m. kovą. Karas sukėlė humanitarinę katastrofą, tačiau Sirijos užsienio reikalų ministras kritikuoja tarptautinę bendruomenę nesugebėjimu atlikti savo vaidmenį.

„Sirijos vyriausybė skiria daugiau nei 70 proc. pagalbos“, – sakė W.al-Muallemas, kaltindamas kitas šalis opozicijos, švaistančios lėšas ginklams, rėmimu.

Jungtinių Tautų specialusis taikos įgaliotinis Staffanas de Mistura antradienį dalyvaus derybose Damaske, kuriame išdėstys savo planus kaip „įšaldyti“ kovas Šiaurinėje Alepo provincijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.