Karo ugnis Rytų Ukrainoje neslopsta

Ukrainos kariškiai

Prie Debalcevės patruliuoja Ukrainos karys.<br>AP nuotr.
Prie Debalcevės patruliuoja Ukrainos karys.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-14 12:00, atnaujinta 2018-01-13 05:12

Abi konflikto pusės turėtų nutraukti ugnį nuo sekmadienio vidurnakčio vietos (ir Lietuvos) laiku pagal ketvirtadienį Minske per keturšales derybas priimtą taikos susitarimą, kuris taip pat numato, kad išilgai fronto linijos turės būti nustatyta buferinė zona, iš kurios bus atitraukta sunkioji ginkluotė.

„Kautynės nė kiek neaprimo – dar daugiau, kovotojai toliau atakuoja Debalcevę“, – kariuomenės atstovas Anatolijus Stelmachas sakė duodamas interviu televizijai.

Debalcevė, strategiškai svarbi geležinkelio jungtis į šiaurės rytus nuo separatistų pagrindinės tvirtovės Donecko, kelias pastarąsias savaites buvo vienų iš įnirtingiausių kautynių židinys.

Ukrainos kariškiai atskirai pranešė, kad įtempta padėtis išlieka Luhansko srityje, kurios didžiąją dalį kontroliuoja separatistai.

Per jau 10 mėnesių vykstantį konfliktą Rytų Ukrainoje žuvo per 5,3 tūkst. žmonių, o dar apie 1 mln. buvo priversti palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.