Kijevas ir separatistai toliau kaltina vieni kitus

Ukrainos armija antradienį apkaltino prorusiškus separatistus per pastarąją parą

Ukrainos armija antradienį apkaltino prorusiškus separatistus per pastarąją parą 24 kartus pažeidus paliaubas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Ukrainos armija antradienį apkaltino prorusiškus separatistus per pastarąją parą 24 kartus pažeidus paliaubas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2015, 12:18 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:29 AM

Pasak kariškių, buvo apšaudytas Piskų miestelis ir Dutivkos kasykla netoli pagrindinės separatistų tvirtovės Donecko, taip pat Vodianės, Krasnohorivkos ir Avdijivkos gyvenvietės.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų spaudos tarnyba taip pat pranešė apie smūgius netoli pietrytinio Mariupolio uostamiesčio.

Pranešime sakoma, kad separatistai „dukart apšaudė iš tankų, o šešis kartus – iš minosvaidžių Šyrokynės kaimą“, esantį į rytus nuo Mariupolio.

„Jokių apšaudymų Luhansko srityje šiandien nebuvo užregistruota“, – pridūrė kariškiai.

Separatistų paskelbtų Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“ atstovai antradienį irgi kaltino Kijevą toliau nesilaikant naujausių paliaubų, paskelbtų pagal vasario 12 dieną Baltarusijos sostinėje Minske pasirašytą susitarimą.

„Per pastarąją parą Ukrainos vyriausybės pajėgos surengė penkis artilerijos smūgius prieš Veselės kaimą, Donecko oro uostą, taip pat Piskų kaimą“, – sakė Donecko „gynybos ministerijos“ atstovas Eduardas Basurinas.

Pasak jo, Kijevas pateikia iš dalies neteisingą įvykių prie Mariupolio ir Šyrokynės interpretaciją.

„Pastarąją savaitę Ukrainos vyriausybės pajėgų atstovai nepranykdavo iš televizorių ekranų su pranešimais, kad jie kažką šturmuoja arba gina, atrėminėja puolimus ir panašiai. Šiandien jie sakė, kad mes esą surengėme smūgį Šyrokynės rytinėje dalyje, priversdami juos atremti respublikos dalinių reidą“, – sakė E.Basurinas, pridūręs, kad ukrainiečių karių to kaimo rytinėje dalyje nebuvo.

„Kartojame, kad Šyrokynės rytinėje dalyje nebuvo jokių Ukrainos karių arba baudžiamojo bataliono „Azov“ atstovų. Ukrainos armija apskritą parą atakuoja mūsų dalinius tame rajone, bet kovotojai nedalyvauja jokiuose puolamuosiuose veiksmuose toje vietovėje, jau nekalbant apie šturmą“, – aiškino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.