Kenijoje suėmė 5 asmenis, įtariamus prisidėjus prie atakos

Kenijos policijos pareigūnai suėmė penkis asmenis, įtariamus prisidėjus prie atakos Garisos miesto universitete – incidento metu žuvo 147 asmenys. Tokią informaciją paskelbė Kenijos vidaus reikalų ministras Josephas Nkaissery, kurį cituoja JAV transliuotojas CNN.

Islamistų grupuotė „Al-Shabaab“ įsiveržė į vietos universitetą ir įkaitais paėmė pastate buvusius studentus.<br>AP nuotr.
Islamistų grupuotė „Al-Shabaab“ įsiveržė į vietos universitetą ir įkaitais paėmė pastate buvusius studentus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS-ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 4, 2015, 10:24 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:39 PM

Garisoje balandžio 2 d. islamistų grupuotė „Al-Shabaab“ įsiveržė į vietos universitetą ir įkaitais paėmė pastate buvusius studentus. Negalėjusius pacituoti Korano eilučių mokinius grupuotės nariai sušaudydavo.

„Kovotojai šaukė, kad visi turime bijoti“, – vėliau kalbėjo vienas išsigelbėjęs studentas.

Policijos duomenimis, teroristinį išpuolį organizavo Kenijos pilietis, buvęs vietos mokyklos mokytojas ir direktorius Mohamadas Kuno. Jį sugavusiems asmenims žadamas 55 tūkst. JAV dolerių atlygis. Manoma, kad būtent M.Kuno atsakingas grupuotėje „Al-Shabaab“ už išpuolius Kenijoje.

Garisa yra maždaug už 150 km nuo sienos su Somaliu. Nuo 2011 metų „Shabaab“ kovotojai vis rengia atakas Kenijoje, taip keršydami už šalies dalyvavimą Afrikos Sąjungos (AS) misijoje Somalyje. AS daliniai čia kartu su Somalio kariais kovoja su islamistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.