Rusija ragina padaryti bombardavimo pauzę Jemene

Rusija

Koalicijos karo lėktuvai ir laivai naktį bombardavo sukilėlių pozicijas Adene.<br>AP nuotr.
Koalicijos karo lėktuvai ir laivai naktį bombardavo sukilėlių pozicijas Adene.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 5, 2015, 12:05 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:31 PM

Pagrindinį Pietų Jemeno miestą, paskutinį iš sostinės pabėgusio prezidento Abedrabbuh Mansouro Hadi šalininkų atramos tašką, daugiau kaip savaitę drebina susirėmimai tarp šiitų husių sukilėlių ir lojalistų kovotojų.

Koalicijos karo lėktuvai ir laivai 10-tą operacijos „Ryžtinga audra“ (Operation Decisive Storm) naktį bombardavo sukilėlių pozicijas Adene. Šaltinis pajėgose sakė, kad buvo nukauta mažiausiai 13 sukilėlių kovotojų.

Tuo tarpu Rusija pateikė Saugumo Tarybai rezoliucijos projektą, kuriuo raginama padaryti humanitarinę iš oro vykdomos kampanijos pauzę, kad būtų galima evakuoti užsieniečius, sakė diplomatai.

Šiai priemonei reikėtų „reguliarių ir privalomų humanitarinių pauzių (vykdant) smūgius iš oro, ... kad visos suinteresuotos valstybės ir tarptautinės organizacijos galėtų evakuoti savo piliečius ir darbuotojus iš Jemeno“, sakoma rezoliucijos projekte.

Rusijos ambasadoriaus pavaduotojas Vladimiras Safronkovas žurnalistams sakė, jog pauzė užtikrintų, kad „mums evakuojant žmones, ... tai būtų saugu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.