Burundžio sostinėje per granatų sprogimus žuvo trys žmonės

Burundyje per

Neramumai Burundyje prasidėjo valdančiajai CNDD-FDD partijai paskyrus P.Nkurunzizą savo kandidatu prezidento rinkimuose.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Neramumai Burundyje prasidėjo valdančiajai CNDD-FDD partijai paskyrus P.Nkurunzizą savo kandidatu prezidento rinkimuose.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-05-02 11:45, atnaujinta 2018-01-05 05:26

Šie išpuoliai sekė po prezidento perspėjimo apie priemonių prieš gatvių protestus sugriežtinimą.

Pasak policijos atstovo Pierre'o Nkurikiye, minėtieji trys asmenys žuvo Kamenžės rajone Bužumbūroje. Čia ir kitame sostinės rajone, sužeista daugiau kaip 10 žmonių.

Pastarąsias šešias dienas Bužumbūroje nerimsta demonstracijos prieš prezidentą, kuris perspėjo, kad bus imtasi „griežtų sankcijų“ prieš žmones, protestuojančius prieš jo sprendimą siekti trečios kadencijos prezidento poste.

Neramumai Burundyje prasidėjo valdančiajai CNDD-FDD partijai paskyrus P.Nkurunzizą savo kandidatu prezidento rinkimuose, kurie šioje centrinės Afrikos šalyje vyks birželio 26 dieną.

Opozicijos atstovai ir žmogaus teisių gynėjų grupės sako, kad P.Nkurunzizos siekis išlikti prezidento poste trečią kadenciją prieštarauja konstitucijai ir taikos susitarimui, užbaigusiam pilietinį karą 2006 metais.

Dabartinis šalies prezidentas, buvęs sukilėlių lyderis ir hutų daugumos atstovas, atėjo prie valdžios vairo 2005 metais.

Jo šalininkai tvirtina, kad teisiškai jis gali balotiruotis trečiai kadencijai, kadangi pirmajai kadencijai jį išrinko parlamentas, o ne tiesiogiai rinkėjai, kaip tai numatyta konstitucijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.