„Islamo valstybė“ prisiima atsakomybę už sprogimą Bagdade

Ekstremistinė grupė „Islamo

Ekstremistinė grupė „Islamo valstybė“ (IS) sekmadienį prisiėmė atsakomybę už šeštadienio naktį įvykdytą ataką.<br>AP nuotr.
Ekstremistinė grupė „Islamo valstybė“ (IS) sekmadienį prisiėmė atsakomybę už šeštadienio naktį įvykdytą ataką.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 3, 2015, 3:01 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 3:13 AM

Tiesa, ekstremistinė grupė nepateikė jokių naujų faktų apie kurdų religinės bendruomenės „Yazidis“ lyderių kaltinimus dėl galimo mažiausiai 25 įkaitais paimtų bendruomenės narių egzekucijos šiauriniame Tal Afaro mieste.

Vėlų šeštadienio vakarą vienas po kito 10 minučių skirtumu nugriaudėjo du automobiliuose paslėpti sprogmenys Karados rajone, pagarsėjusiame savo restoranais, kavinėmis ir ledainėmis. Policijos pareigūnų teigimu, daugiausiai žuvo ar buvo sužeisti pardavėjai ir šiitų islamo pakraipos gerbiamo imamo Ali mirties metines minėję gyventojai. Žuvo ir du eismą reguliavę policijos pareigūnai.

Internetu paskelbtas pranešimas buvo panašus į jau anksčiau šią savaitę grupės paviešintą informaciją apie sprogimus Bagdade. Jame teigiama apie vykdomą kerštą už kovas netolimoje Anbaro provincijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.