B. al Assadas pirmą kartą pripažino nuostolius pilietiniame kare

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas trečiadienį pirmą kartą pripažino savo ginkluotųjų pajėgų nuostolius daugiau kaip ketverius metus trunkančiame pilietiniame kare, praneša agentūra AFP.

B. al Assadas tiesiogiai nepripažino pralaimėjimo Idlibe, tačiau pareiškė, kad Džisr al Šugure esantys kariai bus išlaisvinti.<br>AP nuotr.
B. al Assadas tiesiogiai nepripažino pralaimėjimo Idlibe, tačiau pareiškė, kad Džisr al Šugure esantys kariai bus išlaisvinti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 6, 2015, 5:28 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 6:47 PM

„Mes kalbame ne apie dešimtis, ne apie šimtus, bet apie tūkstančius mūšių. Ir, žinoma, mūšiuose būna veržimųsi ir atsitraukimų, pergalių ir nuostolių“, – sakė B. al Assadas savo kalboje Sirijos kankinių dienos proga.

„Mes esame įtraukti į karą, o karas yra ne vienas mūšis, bet mūšių serija“, – pabrėžė prezidentas. Jis kalbėjo vienoje mokykloje kare žuvusių kareivių vaikams.

Sirijos kariuomenė neseniai patyrė didelių nuostolių. Šalies šiaurėje „Al Nusra“ fronto islamistai per kelias savaites užėmė svarbius Idlibo ir Džisr al Šuguro miestus. Sukilėliai veržiasi į priekį ir Sirijos pietuose.

B. al Assadas tiesiogiai nepripažino pralaimėjimo Idlibe, tačiau pareiškė, kad Džisr al Šugure esantys kariai bus išlaisvinti. „Netrukus ateis kariuomenė ir išlaisvins šiuos didvyrius, esančius Džisr al Šuguro ligoninėje“, – sakė jis.

Nuo 2011 metų kovo Sirijos konfliktas, prasidėjęs pradžioje taikiais protestais prieš B. al Assadą, nusinešė daugiau kaip 220 000 žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.