Rytų Ukrainoje žuvo karys, dar penki buvo sužeisti

Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka šeštadienį pranešė, kad pastarąją parą per vyriausybės pajėgų ir separatistų susirėmimus Rytų Ukrainoje žuvo vienas Kijevo kariškis, dar penki buvo sužeisti, skelbia „Reuters“.

Per vyriausybės pajėgų ir separatistų susirėmimus Rytų Ukrainoje žuvo vienas Kijevo kariškis.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Per vyriausybės pajėgų ir separatistų susirėmimus Rytų Ukrainoje žuvo vienas Kijevo kariškis.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 23, 2015, 4:46 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 12:48 AM

Nuo vasarį Minske pasirašytos paliaubų sutarties mūšių Rytų Ukrainoje žymiai sumažėjo, tačiau konfliktuojančios pusės kaltina viena kitą pažeidimais, o apie aukas pranešama kone kasdien.

Padėtis buvo labiausiai įtempta netoli sukilėlių kontroliuojamo Donecko, kur separatistai panaudojo pagal paliaubų sutartį uždraustą sunkiąją ginkluotę.

Rusija neigia Ukrainos, NATO ir Vakarų šalių mestus kaltinimus dėl separatistų rėmimo. Sukilėliai apkaltino vyriausybines pajėgas netoli fronto linijos sugrąžinus sunkiąją ginkluotę, įskaitant tankus, artileriją ir naikintuvus. Separatistų vadas Eduardas Basurinas pareiškė, neva tai aiškiai rodo Kijevo nenorą laikytis savo įsipareigojimų pagal Minsko sutartį ir pasirengimą naujiems kariniams veiksmams.

Ketvirtadienį Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos atstovai išreiškė susirūpinimą dėl plintančių susirėmimų Ukrainos rytuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.