Rusija pagrūmojo ES: „Mūsų tankams nereikia vizų“

Dar neatslūgus Rusijos įsiūčiui dėl Lietuvos balsavimo Eurovizijos konkurse ir po to pasipylus lietuvius užgauliojantiems bei grasinamiems komentarams, neatsiliko ir skandalingais pareiškimais pagarsėjęs Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas. Jis juokais pagrasino Vakarams, kurie esą nesupranta, jog Arktis priklauso Rusijai.

D.Rogozinas juokais pagrasino Vakarams tankais, jei šie nesupras, jog Arktis priklauso Rusijai<br>Twitter nuotr.
D.Rogozinas juokais pagrasino Vakarams tankais, jei šie nesupras, jog Arktis priklauso Rusijai<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2015, 3:34 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 5:31 PM

Už gynybos pramonę atsakingas įtakingasis Rusijos vicepremjeras sekmadienio vakarą Rusijos kanalo „Rosyja 1“ audringoje laidoje „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“ aiškino šalį kankinančias problemas bei pasiekimus – nuo krentančių raketų iki „geriausių pasaulyje raketinių variklių“ ir žinoma – geriausių tankų „Armata“, kurie „lenkia vakarietiškus analogus mažiausiai 20 metų“.

Vis dėlto D.Rogozinas nesusilaikė ir ėmė kalbėti apie ES, JAV ir kitų Vakarų šalių bei organizacijų Rusijai taikomas sankcijas, dėl Kremliaus vaidmens Ukrainos konflikte.

Paklaustas ar NATO, Vakarų šalys supranta, jog Arktis priklauso Rusijai, D.Rogozinas, grūmojo, kad „tai yra mūsų žemė“, o tuomet lyg tarp kitko pridūrė sakinį, kuris, anot laidos vedėjo, neabjotinai bus išgirstas Vakaruose.

„Na taip, vizų mums neduos, sankcijas užrašė, bet suprantate, tankams vizų juk nereikia“, – rėžė D.Rogozinas, susilaukęs audringų laidoje susirinkusios publikos palaikymo.

Tiesa, po to jis pabrėžė, kad jam esą niekas netrukdo, nebent piliečių netikėjimas savo šalimi.

„Aš sakiau ir sakysiu, kas mūsų pagrindinis priešas – ne NATO, ne ateiviai, o korupcija. Patys sau trukdome. Jei netrukdysime sau, mūsų niekas nesulaikys“, – pabrėžė Rusijos vciepremjeras.

Grasinimais švaistosi vis dažniau

Tai jau ne pirmas kartas, kai Rusijos propaganda pusiau juokais grasina savo tankus „paganyti“ Euopoje. Šių metų vasarį Rusijos „5-asis kanalas“ parodė laidą „Svarbiausia“ („Glavnoe“), naudodama pompastišką grafiką, skelbė, kad Rusijos tankai iki Varšuvos nusigautų per dieną, o Baltijos šalių sostines šalies kariškiai užimtų pėsčiomis – visai kaip prieš 70 metų.

„Seniai buvome Berlyne? Nieko, gegužės 9-oji – puiki proga ten dar kartą apsilankyti, – reaguodami į žinią, kad daugumos Vakarų šalių lyderiai ignoruos Gegužės 9-osios paradą Maskvoje tuomet skelbė Rusijos propagandistai. – Varšuva – per lengva. Maskvą ir Lenkijos sostinę skiria tik 1,3 tūkst. kilometrų.

Pavyzdžiui, tankai T-90 Varšuvos priemiesčius pasiektų praėjus mažiau nei diena po žygio pradžios. Desantininkai turės laiko repeticijoms, išsivirs košės su mėsa ir išsilygins uniformas.Atrodo, kad mūsų seniai nebuvo ir Berlyne? Gegužės 9-oji – puiki proga draugiškam vizitui. 1,8 tūkst. kilometrų moderniai armijai – tai ne atstumas“, – pakiliai vardijama reportaže.

Pasvarstymus apie apsilankymą Berlyne palydi vaizdai, kaip Vokietijos vėliavą ant stiebo pakeičia Rusijos trispalvė. Bet tai ne pabaiga.

„Praha, Helsinkis, Talinas, Ryga – tie miestai iš viso arti. Į pusę šių miestų šventiškai nusiteikę Rusijos kariai gali atvykti pėsčiomis – kaip ir prieš 70 metų. Vizitus į Londoną ir Vašingtoną, žinoma, reiktų planuoti iš anksto. Bet iki gegužės laiko dar yra. Turime didelę armiją, visiems užteks“, – pakiliai baigiamas pagal geriausias Dmitrijaus Kiseliovo propagandines tradicijas parengtas reportažas.

Būtent garsusis Rusijos propagandistas D.Kiseliovas pernai vienoje laidoje perspėjo JAV, kad Rusija turi branduolinius ginklus ir gali sunaikinti JAV – tokį perspėjimą rankomis mosavęs D.Kiseliovas iliustravo didžiuliu branduoliniu grybu. O vėliau apie galimus prevencinius branduolinius smūgius Vakarų šalims nesyk užsiminė oficialūs Rusijos pareigūnai – nuo diplomato, pagrasinusio branduoline ataka Danijai, iki paties Vladimiro Putino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.