Irake sprogus užminuotam tankui žuvo beveik 50 žmonių

Pirmadienį Irake apie 50 žmonių žuvo ir dešimtys buvo sužeista sprogus užminuotam tankui prie vienos iš karinių dalių Salah ed Dino provincijos Samaros miesto pakraštyje, praneša televizijos kanalas „Sky News Arabia“.

Gautomis žiniomis, tanką vairavo teroristas mirtininkas.<br>AP nuotr.
Gautomis žiniomis, tanką vairavo teroristas mirtininkas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-06-01 17:50, atnaujinta 2017-11-25 05:52

Gautomis žiniomis, tanką vairavo teroristas mirtininkas. Jis nukreipė kovinę mašiną į šaudmenų sandėlį karinės bazės teritorijoje.

Anksčiau pirmadienį buvo pranešta, kad 42 Irako policininkų žuvo per sprogimą, nugriaudėjusį Anbaro provincijos Faludžos mieste, už maždaug 60 kilometrų nuo šalies sostinės Bagdado. Ten teroro aktą taip pat įvykdė mirtininkas.

Šiuo metu Irako armija dalyvauja plataus masto operacijoje prieš teroristinės „Islamo valstybės“ (IS) grupuotės kovotojus Anbaro provincijoje. 80 procentų jos teritorijos tebekontroliuoja islamistai. Svarbiausias kariuomenės taikinys yra Ramadžio miestas, kurį vyriausybės pajėgos paliko praėjusio mėnesio viduryje. IS smogikai priešinasi visoje provincijoje, atakuodami policijos postus ir saugumo pajėgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.