Apšaudyta Maskvos ambasada Damaske

Rusija pirmadienį pareikalavo,

Damasko gyventojams baisu.<br>AP nuotr.
Damasko gyventojams baisu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 22, 2015, 10:35 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 1:59 PM

Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas stengėsi nuraminti Izraelį dėl Maskvos vykdomo savo pajėgų stiprinimo Sirijoje, į kurią, pasak amerikiečių pareigūnų, buvo pasiųsti ir 28 rusų kovos lėktuvai.

Maskva nurodė, kad minosvaidžio sviedinys ambasados komplekso teritorijoje nukrito sekmadienį, nepadarydamas jokios žalos. Dėl šio incidento Rusija apkaltino pajėgas, kovojančias su prezidento Basharo al Assado režimu, ir jų „rėmėjus iš užsienio“.

„Laukiame aiškios pozicijos dėl šito teroristinio akto iš visų tarptautinės bendruomenės narių, taip pat ir iš regiono šalių“ , – rašoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos išplatintame pareiškime.

„Reikalingi ne tik žodžiai, bet ir konkretūs veiksmai“, – priduriama jame.

Damasko Mazros rajone esanti Rusijos diplomatinė atstovybė buvo apšaudyta ir anksčiau. Gegužę vienas asmuo žuvo nuo netoliese nukritusio ir sprogusio minosvaidžio sviedinio. Balandį trys žmonės buvo sužeisti, kai sviedinys pataikė į ambasados teritoriją.

Jungtinės Valstijos sako, kad Rusija, viena iš vos kelių likusių B.al Assado režimo sąjungininkių, telkia karius ir karinę techniką Sirijoje. Tai kursto būgštavimus, kad Maskva rengiasi kovoti kartu su režimo pajėgomis.

Pirmadienį du amerikiečių pareigūnai naujienų agentūrai AFP nurodė, kad Rusija aerodrome Sirijos vakarinėje Latakijos provincijoje dislokavo 28 kovos lėktuvus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.