Nerimas Rusijai: kaip apsiginti nuo islamistų?

Rusijos gynybos ministro

Kariniai veiksmai Sirijoje gal atsirūgti Rusijai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Kariniai veiksmai Sirijoje gal atsirūgti Rusijai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2015, 7:02 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 7:26 PM

Naujienų agentūros „Reuters“ reporterio paklaustas, ar Maskva galėtų atkurti Tadžikistano ir Afganistano sienos kontrolę, generolas Jurijus Borisovas atsakė, kad tokia galimybė neatmetama.

„Mūsų politiniai lyderiai aptars šią problemą ir priims sprendimą. Viskas yra įmanoma“, – per spaudos konferenciją Kazachstano sostinėje Astanoje teigė J. Borisovas.

Rusijos gynybos ministro pavaduotojas kalbėjo po Maskvos ir Astanos lyderių susitikimo.

Talibano kovotojai suintensyvino kovą Afganistano Kunduzo provincijoje, besiribojančioje su Tadžikistanu, o galimybė, kad „Islamo valstybės“ apmokyti kovotojai gali grįžti į regioną iš konflikto zonos Sirijoje, pakurstė baimę tarp Rusijos ir jos sąjungininkių Vidurio Azijoje.

Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas ketvirtadienį teigė, kad jis ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra labai sunerimę dėl padėties Tadžikistane, kur Maskva turi karinę bazę.

Rusija tarp 1992 ir 2005 metų Tadžikistano ir Afganistano pasienyje buvo įkūrusi specialų kovinį būrį, kovojusį su Talibano pajėgomis.

Tadžikistanas ir Rusija yra Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos narės. Šiemet Maskva paskelbė suteiksianti Dušanbei 1,2 mlrd. dolerių vertės ginklų ir karinės technikos, padėsiančios Tadžikistanui kovoje su islamistų grėsme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?