Sirijoje nukautas teroristų grupuotės lyderis

Anksčiau buvo skelbta klaidingų pranešimų apie jo žūtį.

Sirijos miestus drebina aviacijos smūgiai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Sirijos miestus drebina aviacijos smūgiai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf

2015-10-19 10:04, atnaujinta 2017-10-09 06:54

Saudo Arabijos pilietis Sanafi al Nasras, patikimas „al Qaeda“ kovotojas, buvo nukautas ketvirtadienį per antskrydį Sirijos šiaurės vakaruose, nurodė Pentagonas.

„Ši operacija sudavė reikšmingą smūgį Chorasano grupuotės planams atakuoti Jungtines Valstijas ir mūsų sąjungininkus“, – sakoma JAV gynybos sekretoriaus Asho Carterio pranešime.

Padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) apie S.al Nasro žūtį pranešė penktadienį, nurodžiusi, kad jis buvo nukautas per smūgį Alepo provincijoje.

S.al Nasras, dar žinomas kaip Abdul Mohsenas Abdullah Ibrahimas al Sharikhas, 2014 metais buvo įtrauktas į JAV iždo departamento „specialiai pažymėtų pasaulinių teroristų“ sąrašą.

Anksčiau buvo skelbta klaidingų pranešimų apie jo žūtį.

Pentagonas apibūdino S.al Nasrą kaip „ilgametį džihadistą, kuris padėdavo „al Qaeda“ rinkti lėšas ir verbuoti kovotojus“.

Kaip pranešama, jis tapo penktuoju aukšto rango Chorasano grupuotės lyderiu, nukautu per pastaruosius keturis mėnesius.

Didžiojoje Britanijoje įsikūręs Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuras pranešė, kad mažiausiai 40 „Islamo valstybės“ (IS) žuvo per antskrydžius Sirijoje, skelbia BBC.

Anot stebėsenos biuro, Rytų Hamos provincijoje važiavusi 16 automobilių kolona užpulta naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

Jo teigimu, lėktuvai, įvykdę ataką, galėjo būti arba Rusijos, arba Sirijos, nes tikrai nepriklausė JAV vadovaujamai koalicijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.