Beirute per dvigubą sprogdinimą žuvo 41 žmogus

Libano sostinės Beiruto

Sprogimai nugriaudėjo neturtingame rajone, kuriame gyvena daugiausia šiitai.<br>AP nuotr.
Sprogimai nugriaudėjo neturtingame rajone, kuriame gyvena daugiausia šiitai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

2015-11-13 07:32, atnaujinta 2017-10-04 16:21

Dar per 200 žmonių buvo sužeisti, o daugelio jų būklė sunki, sveikatos apsaugos ministras Waelis Abou Faouras sakė išpuolio vietoje – siauroje gatvelėje Burdž al Baradžnos rajone, kuriame veikia daug krautuvių.

Tikėtina, kad šie sprogdinimai žymi atnaujinamą IS džihadistų kampaniją prieš „Hizbollah“ tvirtoves, vykdyta 2013–2014 metais ir laikomą kerštu už Libano šiitų kovotojų palaikymą Damasko režimo pajėgoms per kaimyninę Siriją krečiantį pilietinį karą.

Armija nurodė, kad šįkart du mirtininkai vyrai detonavo bombas, pritvirtintas prie savo kūnų. Trečio užpuoliko, kuris nesugebėjo detonuoti savo sprogstamojo užtaiso, lavonas buvo rastas antrojo sprogdinimo vietoje.

Sprogimai nugriaudėjo neturtingame rajone, kuriame gyvena daugiausia šiitai. Kaip nurodė vienas naujienų agentūros AFP fotografas, gatvės prekyvietėje telkšojo kraujo klanai, o aplinkinėse krautuvėlėse matėsi aukų kūnai.

Aplinkiniai pastatai buvo smarkiai apgadinti, o saugumo pajėgos stengėsi atitverti įvykio vietą, kad ten nesibūriuotų žmonės.

IS, kurios kovotojai yra sunitai džihadistai, prisiėmė atsakomybę dėl šios atakos, sakydama, kad „kalifato kariai“ detonavo sprogmenis, pritvirtintus ant motociklo“, nurodoma internete paskelbtame pranešime.

„Kai atskalūnai susirinko toje vietoje, vienas iš karių kankinių tarp jų detonavo savo diržą su sprogmenimis“, – sakoma pranešime, kuriame neminimas „Hizbollah“ vaidmuo Sirijoje, kur „Islamo valstybė“ kontroliuoja dideles teritorijas.

Libano premjeras Tammamas Salamas paskelbė penktadienį nacionalinio gedulo diena, nurodė vietos žiniasklaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.