Sinajaus pusiasalyje nukauti 24 „Islamo valstybės“ kovotojai

Egipto saugumo pajėgos nukovė

Šaltiniai nurodė, kad saugumo pajėgos nukovė islamistus, kurie slėpėsi kalnuose esančioje oloje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Šaltiniai nurodė, kad saugumo pajėgos nukovė islamistus, kurie slėpėsi kalnuose esančioje oloje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2015, 9:05 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 4:23 AM

Šaltiniai nurodė, kad saugumo pajėgos nukovė islamistus, kurie slėpėsi kalnuose esančioje oloje. Pareigūnams taip pat pavyko sulaikyti dar aštuonis kovotojus. Savo ruožtu kariuomenės atstovas paneigė informaciją apie šią operaciją ir atsisakė pateikti daugiau detalių.

„Islamo valstybės“ atšaka Egipte „Sinajaus provincija“ veikia Šiaurės Sinajuje, kur prieš dvejus metus pradėjo kovas ir nuo to laiko pražudė šimtus karių ir pareigūnų.

Vakarų vyriausybės mano, kad Rusijos oro linijų lėktuvas spalio 31 dieną Sinajaus pusiasalyje sudužo dėl bombos. Be to, atsakomybę už katastrofą prisiėmė ir „Islamo valstybė“. Tuo metu Egiptas tvirtina, kad ši versija yra ankstyva ir tik oficialaus tyrimo išvados atskleis tikrąją įvykio priežastį.

„Sinajaus provincija“ lėktuvo katastrofos dieną pranešime nurodė numušusi lėktuvą dėl Sirijoje vykdomų Maskvos oro antskrydžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.