Turkija ieško įtariamųjų trejeto, galinčio planuoti atakas

Turkijos žiniasklaida paskelbė trijų įtariamųjų, kurie įvardinami kaip Haci Ali Dumazas, Savasas Yildizas ir Yunusas Durmazas, nuotraukas.

Turkiją vos ne kasdien sudrebina išpuoliai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Turkiją vos ne kasdien sudrebina išpuoliai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Mar 21, 2016, 2:47 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 1:51 AM

Turkijos žiniasklaida paskelbė trijų įtariamųjų, kurie įvardinami kaip Haci Ali Dumazas, Savasas Yildizas ir Yunusas Durmazas, nuotraukas.

Remiantis šaltiniais, kuriuos cituoja agentūra, minėtasis trejetas – visi Turkijos piliečiai – gali planuoti kitus išpuolius žmonių gausiai lankomose viešose vietose, taip pat ir Stambule.

Iš pradžių būta įtarimų, kad S.Yildizas buvo tas mirtininkas, kuris susisprogdino šeštadienį Istiklalo (Nepriklausomybės) gatvėje – pėsčiųjų bulvare Stambulo širdyje, kuris nuolat būna pilnas žmonių.

Vidaus reikalų ministras Efkanas Ala sekmadienį paskelbė, kad išpuolį įvykdė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ užverbuotas turkas Mehmetas Ozturkas.

E.Ala nurodė, kad penki žmonės buvo suimti dėl įtariamų ryšių su šeštadienį buvusia ataka.

Sprogimas sužeidė dar tris izraeliečius ir vieną iranietį.

1992 metais gimęs M.Ozturkas atvyko iš Gaziantepo miesto Turkijos pietryčiuose prie sienos su Sirija, sakė vidaus reikalų ministras.

Jis „nebuvo mūsų ieškomų asmenų sąraše“, pažymėjo E.Ala, gindamas institucijas nuo kaltinimų, kad jos nesugeba užtikrinti saugumo po šešių didelių atakų, įvykdytų šalyje nuo liepos ir nusinešusių per 200 žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.