Sirijoje per kautynes žuvo Rusijos specialiųjų pajėgų karininkas

Rusijos specialiųjų pajėgų

Prie Palmyros miesto verda mūšiai.<br>AP nuotr.
Prie Palmyros miesto verda mūšiai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

2016-03-25 09:15, atnaujinta 2017-05-31 15:35

„Vienas Rusijos specialiųjų operacijų karininkas žuvo netoli Palmyros, vykdydamas ypatingąją užduotį – nukreipti Rusijos aviacijos smūgius į grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) taikinius“, – sakė neįvardytas atstovas, kuris nenurodė, kada įvyko tas incidentas.

„Karininkas savaitę vykdė kovinę užduotį Palmyros apylinkėse, identifikuodamas svarbius IS taikinius ir perduodamas tikslias koordinates Rusijos lėktuvų smūgiams, – pridūrė jis. – Karininkas žuvo kaip didvyris, nukreipęs ugnį į save, kai buvo surastas ir apsuptas teroristų.“

Maskva paprastai neskelbia beveik jokios informacijos apie savo karius, veikiančius Sirijos teritorijoje per karinę operaciją, pradėtą rugsėjo 30 dieną.

Praeitą savaitę su IS susiję žiniasklaidos kanalai pranešė, kad penki Rusijos specialiųjų pajėgų nariai buvo nukauti netoli Palmyros, ir paskelbė nuotraukų kuriose matosi jų mobilieji telefonai, ir vaizdo įrašą, kuriame matomas kruvinas lavonas.

Tačiau Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas tuo metu neigė, kad Rusijos kariai dalyvauja Sirijos režimo pajėgų puolime prieš IS kontroliuojamą Palmyrą, sakydamas, kad „puolimas vykdomas Sirijos armijos kontingento“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.