Virš Baltijos rusų lėktuvai išbandė lenkų ir JAV karių kantrybę

Rusijos karo lėktuvai daug kartų raižė dangų netoli JAV eskadrinio minininko Baltijos jūroje ir trukdė Lenkijos kariniam sraigtasparniui. Rusų pilotų veiksmai šią savaitę suerzino JAV pareigūnus. Amerikiečiai teigia, kad rusai sukėlė riziką ir toks elgesys daro žalą bandymams užmegzti naują dialogą tarp NATO ir Maskvos, rašo CNN.

Rusijos karo lėktuvai „Su-24“ virš Baltijos jūros manevravo labai rizikingai.<br>AP nuotr.
Rusijos karo lėktuvai „Su-24“ virš Baltijos jūros manevravo labai rizikingai.<br>AP nuotr.
Rusijos karo lėktuvai „Su-24“ virš Baltijos jūros manevravo labai rizikingai.<br>Alexander Mishin/wikipedia.org nuotr.
Rusijos karo lėktuvai „Su-24“ virš Baltijos jūros manevravo labai rizikingai.<br>Alexander Mishin/wikipedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2016, 6:43 PM, atnaujinta May 29, 2017, 1:24 AM

Trečiadienį pranešta, kad NATO balandžio 20 dieną surengs pirmąsias oficialias derybas su rusija.htm"="">rusija.htm"" target="_blank">Rusija po beveik dvejų metų pertraukos, kuriose aptars krizę Ukrainoje ir kitus saugumo klausimus, pranešė JAV vadovaujamas Aljansas. „Dėl šios datos sutarta abipusiškai“, – sakė NATO atstovė ir pridūrė: „Kalbėtis yra gerai, bet tai negali būti sugrįžimas prie įprastinių santykių“.

JAV atstovų teigimu, neginkluoti Rusijos karo lėktuvai „Su-24“ ir sraigtasparnis skraidė nesaugiai ir potencialiai provokavo – galėjo sukelti incidentą.

Vieną kartą rusų lėktuvas pralėkė virš laivo „U.S.S. Donald Cook“, kai nuo denio mėgino pakilti lenkų sraigtasparnis. Manevrai ore sutrikdė pratybas.

Bombonešis „Su-24“ (pagal NATO klasifikaciją – „Fencer“) yra sovietiniais laikais sukurtas orlaivis, skirtas suduoti raketų ir bombų smūgius bet kokiomis oro sąlygomis, bet kuriuo paros laiku. Orlaivis smūgius taikiniams žemėje ir ant vandens gali suduoti ir skrisdamas mažame aukštyje.

Tai dvivietis dviejų variklių orlaivis su kintama sparnų geometrija. Lėktuve „Su-24“ buvo sumontuota pirmoji sovietinė integruota skaitmeninė navigacijos ir atakos sistema. Orlaivis gali gabenti apie 12 tonų sprogmenų.Rusija iki 2020 m. planuoja atsisakyti šių lėktuvų ir juos pakeisti naujesniais modeliais.

2012 m. pradžioje apie tai, kad atsisako šių orlaivių, paskelbė ir Baltarusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.