Turkija prieš „Islamo valstybę“ naudos JAV raketų sistemas

Turkija susitarė su

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 12:28 PM, atnaujinta May 27, 2017, 2:55 PM

Didelio mobilumo raketinės artilerijos sistemos (High Mobility Artillery Rocket System, HIMARS) „bus dislokuota prie Turkijos sienos gegužę pagal susitarimą“ su Vašingtonu, antradienį paskelbtame interviu sakė užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu.

Tos sistema bus pasiųstos prie šalies sienos, „kada galėtume veiksmingiau smogti „Daesh“ taikiniams“, ministras sakė laikraščiui „Haberturk“, vartodamas IS arabišką akronimą.

Turkija, kuri yra prieš IS kovojančios JAV vadovaujamos koalicijos narė, suintensyvino smūgius Sirijoje po virtinės pražūtingų išpuolių savo teritorijoje, dėl kurių kaltinami džihadistai.

Ankara taip pat leidžia JAV karo lėktuvams naudotis savo oro pajėgų baze Turkijos pietuose, iš kurios rengiami antskrydžiai prieš tos ekstremistų grupuotės taikinius.

Pastarosiomis savaitėmis Turkijos pasienio miestas Kilisas buvo ne kartą apšaudytas iš kaimyninės šalies paleistomis raketomis, o tie incidentai išprovokuodavo armijos atsakomąją haubicų ugnį.

M.Cavusoglu nurodė, kad HIMARS leis Turkija smogti „Islamo valstybės“ pozicijoms, esančioms už 90 kilometrų. Dabar naudojama Turkijos artilerija gali bombarduoti taikinius esančius ne toliau negu už 40 kilometrų.

Ankara siekia užsitikrinti galimybę kontroliuoti vadinamąjį Manbidžo koridorių, per kurį į Siriją plūsta džihadistai, prisidedantys prie „Islamo valstybės“.

Turkija nori nustatyti saugią zoną 98 km ilgio ruože tarp Manbidžo ir sienos, kur galėtų prisiglausti pabėgėliai iš Sirijos, sakė užsienio reikalų ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.