Korsikos separatistai paskelbė apie ginkluotų išpuolių pabaigą

Pagrindinė

Per jau 40 metų besitęsiančią kovą separatistai įvykdė tūkstančius atakų, nusinešusių devynias policininkų gyvybes.<br>AP nuotr.
Per jau 40 metų besitęsiančią kovą separatistai įvykdė tūkstančius atakų, nusinešusių devynias policininkų gyvybes.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 3, 2016, 1:21 PM, atnaujinta May 26, 2017, 7:20 PM

Korsikos nacionalinis išvadavimo frontas (FLNC) 2014 metų birželį paskelbė planuojantis užbaigti ginkluotą kovą vienašališku sprendimu, nekeldamas jokių išankstinių sąlygų.

Antradienį paskelbtame pranešime sakoma, kad šios grupuotės sprendimas nutraukti ginkluotus veiksmus nuo spalio 22 dienos turėtų leisti salos naujajam parlamentui, vadovaujamam nacionalistų, „ramiai galėtų išpildyti savo mandatą“.

„Karinių operacijų pabaiga nereiškia, kad bus sudėti ginklai“, – perspėjo FLNC.

Ši grupuotė, įkurta 1976 metais, ir kelios kitos frakcijos siekia, kad Korsika taptų suverenia, ir yra surengusios šimtus išpuolių toje saloje.

FLNC seniai reikalauja, kad būtų pripažintos „Korsikos žmonių nacionalinės teisės“, įskaitant pilietybę, kalbą ir kultūrą.

Per jau 40 metų besitęsiančią kovą separatistai įvykdė tūkstančius atakų, nusinešusių devynias policininkų gyvybes.

FNLC taip pat kaltinamas dėl ginkluotų apiplėšimų ir pinigų prievartavimo, prisidengiant „revoliucinių mokesčių“ rikimu.

Tačiau ši grupuotė 10-ame dešimtmetyje susilpnėjo dėl vidaus nesutarimų. Vis dėlto 1998-ųjų vasarį jos smogikai nužudė Korsikos prefektą Claude'ą Erignacą, aukščiausią salos pareigūną.

Viduržemio jūroje esanti Korsika buvo užkariauta prancūzų XVII amžiuje ir garsėja kaip Napoleono Bonaparte'o gimtinė.

Mūsų laikais apie 300 tūkst. gyventojų turinti sala pritraukia daug turistų ir garsėja įspūdingais kraštovaizdžiais bei maloniu klimatu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?