Sprogimas Tailande: žuvo vienas žmogus, dešimtys sužeisti

Tailando

Patanyje sprogo užminuotas automobilis.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Patanyje sprogo užminuotas automobilis.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2016, 3:48 PM, atnaujinta May 15, 2017, 12:32 AM

Naujausiais iš pastaruoju metu atsinaujinusių išpuolių įvyko antradienio vakarą prie viešbučio Patanyje, kuris yra viena iš pietinių daugiausia musulmonų gyvenamų provincijų ir kurioje dešimtmečius rusena priešiškumas centrinei vyriausybei. Tailande dauguma gyventojų yra budistai.

„Kol kas vienas žmogus žuvo ir daugiau nei 30 buvo sužeisti, – Patanio provincijos policijos viršininkas generolas majoras Thanongsakas Wangsupa sakė naujienų agentūrai AFP trečiadienį. – Viešbučio pastatas buvo smarkiai apgriautas.“

Sprogimas taip pat sunaikino netoliese stovėjusį automobilį, padarė žalos netoliese esantiems karaokės barams, masažo salonams ir restoranams.

Patanis nėra populiarus tarp turistų, tačiau ekspertai sako, kad kovotojai pasiuntė dar vieną žinutę po to, kai rugpjūčio 11-12 dienomis kurortinius miestus sudrebino virtinė sprogdinimų ir padegimų, per kuriuos žuvo keturi žmonės ir dar 37 žmonės, įskaitant europiečius, buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.