Japonijoje šaudynes pradėjęs sulaikytas smogikas nusišovė

Mirė Japonijos pareigūnų

Japonijoje policija sulaikė pirmadienį šaudynes pradėjsuį vyrą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Japonijoje policija sulaikė pirmadienį šaudynes pradėjsuį vyrą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, TASS ir lrytas.lt inf.

Aug 31, 2016, 3:02 PM, atnaujinta May 14, 2017, 9:25 AM

Jos duomenimis, 45 metų Yasuhide Mizobata sulaikomas šovė sau į pilvą. Labai sunkios būklės vyras buvo nugabentas į ligoninę, kur ir mirė, netekęs daug kraujo.

Šaudynės statybos kompanijos pastate Vakajamoje įvyko rugpjūčio 29 d. Vienas bendrovės darbuotojas buvo nužudytas, o dar trys sužeisti. J. Midzobata buvo bendrovės prezidento sūnus ir jos darbuotojas. Nusikaltimo motyvai nežinomi.

Iš nusikaltimo vietos jis paspruko, bet antradienį buvo pastebėtas apylinkėse patruliavusių policininkų. Sykį pareigūnams pavyko užblokuoti vyrą nedidelėje gatvėje, bet jis išsiveržė iš apsupties, paleidęs ugnį į policijos automobilius.

Jo paieškos buvo tęsiamos trečiadienį. Galiausiai policininkams pavyko apsupti J. Midzobatą vieno iš gyvenamųjų namų kieme Vakajamoje ir jį sulaikyti.

Japonijoje įstatymiškai neįmanoma gauti leidimo šaunamajam ginklui pirkti, o už jo laikymą baudžiama. Net tarnybiniais ginklais ginkluoti policininkai juos naudoja labai retai ir stengiasi sulaikyti nusikaltėlius kitais būdais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.