Mosulo mūšis: Turkija tvirtina dalyvaujanti puolime, Irakas tai neigia

Irakas paneigė, kad turkų kariai

B.Yildirimas teigė, kad Turkija dalyvauja Mosulo puolime.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
B.Yildirimas teigė, kad Turkija dalyvauja Mosulo puolime.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2016, 12:03 PM, atnaujinta May 10, 2017, 7:40 AM

Prieš savaitę Irako kariai ir kurdų pešmergų kovotojai, remiami JAV vadovaujamos kovos su IV koalicijos, pradėjo didelį puolimą prieš džihadistų bastioną Mosulą. Turkija siekia dalyvauti operacijoje, tačiau vyriausybė Bagdade atmeta turkų pajėgų dalyvavimą ir apskritai yra prieš turkų dalinių buvimą Irake. JAV tuo tarpu nori įtraukti Ankarą į kovą dėl Mosulo.

Turkijos ministras pirmininkas Binali Yildirimas sekmadienį pareiškė, kad karinėje bazėje Bašikoje prie Mosulo dislokuoti turkų daliniai atakavo džihadistų pozicijas mieste. Pešmergų kovotojai esą paprašė turkų dalinių pagalbos ir šie juos parėmė „artilerijos, tankų ir haubicų“ atakomis.

Ankaros duomenimis, bazėje Bašikoje dislokuota 700 turkų karių, kurie apmoko irakiečių kareivius, kaip kovoti su IV. Bagdadas reikalauja karių išvedimo.

Turkijos vyriausybė baiminasi, kad daugiausiai sunitų gyvenamas Mosulas po IV išvijimo gali tapti vyraujamas kurdų ir šiitų musulmonų. Irako kariuomenės pusėje be kurdų pešmergų kovotojų kovoja ir šiitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.