Austrijoje plinta islamistų „virusas“ – sulaikytas 12 metų teroristas

Austrijos sostinėje Vienoje sulaikytas 12 metų berniukas, kuris priklausė islamistų tinklui. Berniuką, kuris palaikė glaudžius ryšius su kitu jaunu teroristu, radikalizavo neapykantą skleidžiantis pamokslininkas.

Austrijoje sustiprintas saugumas, nes praėjusią savaitę pranešta apie galimą teroro ataką.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Austrijoje sustiprintas saugumas, nes praėjusią savaitę pranešta apie galimą teroro ataką.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2017, 11:55 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:05 AM

12 metų berniuką Vienos policija sulaikė šią savaitę ir kaip mat pradėjo jį tardyti, nes jis yra įtariamas islamistų tinklo narys, ketinęs rengti teroro atakas Austrijoje.

Paaiškėjo, kad jis palaikė šiltus santykius su 17 metų jaunuolių, kuris buvo suimtas praėjusį penktadienį, skelbia „The Local“.

Austrijos viešojo saugumo direktorius Konradas Kogleris pareiškė, kad praėjusią savaitę pareigūnai gavo informacijos apie galimą islamistų išpuolį Austrijoje.

Teisėsaugai pavyko atpažinti įtariamąjį, kurį iš karto pradėta sekti. Tuo metu visoje Vienoje buvo sustiprintas saugumas.

Penktadienį 17 metų albanų kilmės, Austrijoje gimęs įtariamasis Lorenzas K. buvo suimtas, o jo turėti kompiuteriai ir mobilieji telefonai pradėti tirti, ieškant inkriminuojančios informacijos.

Lorenzas K. buvo žinomas policijai dėl smulkių nusikaltimų ir užpuolimo. Tačiau visa tai nublanksta priešais kaltinimus, kad jis – teroristas. Lorenzas K. greičiausiai tapo radikalizuotas už grotų, kai kalėjo 2014-2015 metais.

Išaiškėjus, su kuo Lorenzas K. palaikė kontaktą Vokietijoje, šeštadienį, buvo suimtas 21 metų vyras.

Anot Austrijos viešojo saugumo direktoriaus K.Koglerio, Austrijoje gimusių jaunų žmonių radikalizacija yra „palyginus naujas fenomenas šioje šalyje“.

K.Kogleris ragino tėvus ir mokytojus susisiekti su teisėsauga, jei jie turi įtarimų, kad kokio nors jaunuolio smegenims kyla pavojus būti praplautoms.

Policija taip pat prašė gyventojų paskambinti jiems, jei pamatys ką nors įtartino arba pastebės kažkieno be priežiūros paliktus krepšius.

Vienos policijos vadovo pavaduotojas Karlas Mahreris pareiškė, kad nuolatos budi 220 pareigūnų pajėgos, kurios nuolatos pasirengusios sureaguoti į katastrofą. Tačiau jis taip pat pabrėžė, kad „galime gyventi įprastai ir jaustis saugūs“.

Saugumas tiek Vienos, tiek Austrijos viešosiose vietose ir transporto centruose bus sustiprintas tol, kol išaiškės, ar teroristai planus surengti išpuolį rezgė pačioje Austrijoje, ar svetur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.