Rusija pasisakė apie susirėmimus Rytų Ukrainoje

Kremlius nepaprastai

D.Peskovas pareiškė, kad Kremlius yra susirūpinęs dėl paaštrėjusios padėties Rytų Ukrainoje.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
D.Peskovas pareiškė, kad Kremlius yra susirūpinęs dėl paaštrėjusios padėties Rytų Ukrainoje.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 31, 2017, 1:51 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:24 AM

„Kremlius nepaprastai susirūpinęs dėl įvykių ties vyriausybės pajėgų ir separatistų kontaktine linija. Esama patikimų duomenų, rodančių, kad vakar savarankiškai veikiantys būriai pabandė įsiveržti į teritoriją, kurią kontroliuoja Donbaso respublikos“, – D.Peskovas sakė žurnalistams, turėdamas omenyje niekieno nepripažintas separatistų „liaudies respublikas“.

Pasak jo, „atakuojantieji, palaikomi artilerijos, peržengė kontaktinę liniją, todėl Donbaso kovotojams teko juos atremti Avdijivkos rajone, teko atsiimti užimtą teritoriją“.

„Nepaprastai apgailestaujame, kad per šią ataką abi pusės patyrė aukų“, – pareiškė Vladimiro Putino atstovas spaudai.

„Tačiau apskritai, be abejo, panašūs agresyvūs veiksmai, palaikomi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, jų dalyvavimas, kenkia Minsko susitarimų tikslų ir uždavinių įgyvendinimui. Mūsų požiūriu, jie rodo, kad Ukrainos vadovybė ir Ukrainos prezidentas Petro Porošenka nenori ir yra nepasiruošę vykdyti šiuos susitarimus“, – pabrėžė jis.

„Labai panašu, kad tokiu būdu – vykdant agresyvius veiksmus Donbaso regione – bandoma nukreipti dėmesį nuo gana nesaugios padėties šalies viduje ir dar nuo ko nors“, – pridūrė D.Peskovas.

„Bet kokiu atveju, visa tai žlugdo Minsko susitarimus, reikšmingai komplikuoja padėtį, todėl Maskva yra labai susirūpinusi dėl šių įvykių Donbase“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.