Turkijoje per reidus sulaikyti 445 įtariami islamistai

Turkijos kovos su terorizmu

Turkijos policija ieškojo įtariamų islamistų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Turkijos policija ieškojo įtariamų islamistų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2017, 10:17 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:49 PM

Jos duomenimis, 60 įtariamųjų, dauguma kurių – užsieniečiai, sekmadienį paryčiais buvo uždaryti į areštinę sostinėje Ankaroje.

Per tuo pačiu metu keliuose šalies miestuose apyaušriu surengtas operacijas policija sulaikė iš viso 445 žmones. Operacijos vyko ir Stambule bei netoli sienos su Sirija esančiame Gaziantepe.

Didžiausia operacija surengta pietrytinėje Šanliurfos provincijoje, kur policija į areštinę uždarė daugiau nei 100 skirtingose vietose sulaikytų įtariamųjų. Policija pranešė aptikusi daiktinių įrodymų, siejančių įtariamuosius su „Islamo valstybe“.

Saugumo pajėgos taip pat sulaikė devyni asmenis, kurie, kaip įtariama, planavo išpuolį šiaurės vakariniame Izmyro mieste.

Anatolijos naujienų agentūra nepateikė informacijos apie sulaikytųjų tautybes, tačiau žinoma, kad tarp Stambule ir šiaurės vakarinėje Kodžaelio provincijoje suimtų užsieniečių yra dešimt nepilnamečių.

Turkija, pernai išgyvenusi nesėkmingą bandymą įvykdyti perversmą ir dešimtis kruvinų išpuolių, kuriais kaltinami „Islamo valstybės“ džihadistai arba kurdų kovotojai, intensyvina kovą su terorizmu.

„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už Naujųjų metų naktį Stambulo naktiniame klube surengtas šaudynes, nusinešusias 39 žmonių gyvybes. Grupuotė tvirtina turinti daug savo pasekėjų Turkijoje.

Turkija yra NATO narė ir priklauso JAV vadovaujamai koalicijai, kuri buvo sudaryta kovai su „Islamo valstybe“. Šalis turi bendrą sieną su Sirija ir Iraku – dviem karo nuniokotomis valstybėmis, esančiomis kovos su „Islamo valstybe“ epicentre.

Rugpjūtį Turkija pasiuntė savo pajėgas į Siriją kovai su pasienyje veikiančiais „Islamo valstybės“ džihadistais ir Sirijos kurdų kovotojais, kuriuos Ankara sieja su Turkijoje vykstančiu kurdų sukilimu.

Kai kurie iš sekmadienį sulaikytų asmenų, kaip teigiama, veikė konflikto zonose, o kiti prisidėjo verbuojant naujus „Islamo valstybės“ narius, skleisdami grupuotės propagandą socialiniuose tinkluose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.