Rusijos reakcija į JAV smūgius Sirijoje nuvilianti, bet nestebinanti

JAV valstybės

Pasak R.Tillersono, Rusijos atsakas ypač aiškiai parodo, kad Kremlius „toliau palaiko režimą, vykdantį tokio pobūdžio šiurpias atakas prieš savo žmones“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasak R.Tillersono, Rusijos atsakas ypač aiškiai parodo, kad Kremlius „toliau palaiko režimą, vykdantį tokio pobūdžio šiurpias atakas prieš savo žmones“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2017, 9:24 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:48 AM

„Esu nusivylęs šiuo rusų atsaku, nes jis rodo jų tolesnį palaikymą (Sirijos prezidento Basharo al) Assado režimui“, – sakė R.Tillersonas, ateinančią savaitę, kaip planuojama, apsilankysiantis Maskvoje ir dalyvausiantis derybose opiais klausimais.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas vėlai ketvirtadienį įsakė smogti vienai Sirijos karinių oro pajėgų bazei, iš kurios, kaip manoma, buvo surengta įtariama cheminė ataka viename sukilėlių kontroliuojamame mieste, nusinešusi mažiausiai 86 žmonių gyvybes. Šis žingsnis sukėlė Maskvos įtūžį; Rusija nutraukė karinių veiksmų Sirijoje koordinavimą su amerikiečiais.

Pasak R.Tillersono, Rusijos atsakas ypač aiškiai parodo, kad Kremlius „toliau palaiko režimą, vykdantį tokio pobūdžio šiurpias atakas prieš savo žmones“.

„Mane tai labai nuvilia, bet, deja, turiu jums pasakyti, kad tai nelabai stebina“, – pridūrė R.Tillersonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.