Gazos Ruože du palestiniečiai žuvo per neaiškų sprogimą

Gazoje antradienį du palestiniečių kovotojai žuvo per sprogimą, kurio priežastis nežinoma.

 AFP/Scanpix nuotr. 
 AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-13 07:56, atnaujinta 2017-12-13 08:30

Izraelis atmetė islamistų judėjimo „Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožo pareigūnų kaltinimus, esą jis yra atsakingas už šį incidentą.

Netoli Gazos Ruožo šiaurinės sienos su Izraeliu įvykusio incidento aplinkybės nepateikia aiškaus atsakymo, ar sprogimas buvo atsitiktinis, ar tyčinis.

Grupuotė „Islamo džihadas“ nurodė, kad du žuvę palestiniečiai priklausė jo ginkluotam sparnui. Daugiau jokių detalių apie incidentą ji nepateikė, tik nurodė, kad kovotojai žuvo vykdydami „džihado misiją“.

Pasak „Islamo džihado“, per sprogimą žuvo 25 metų Husseinas Ghazi Nasrallah ir 29 metų Mustafa al Sultanas, priklausę grupuotės inžinerių būriui.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija iš pradžių paskelbė, kad minėti palestiniečiai žuvo, kai jiems važiuojant motociklu smogė Izraelio paleista raketa. Tačiau kariškiai kiek vėliau šią informaciją paneigė.

„Islamo džihado“ išplatintame pranešime apie Izraelio antskrydį nebeužsimenama.

Incidento vietoje liko apie 70 cm gylio duobė, prie kurios gulėjo smarkiai apdegusi motociklo važiuoklė.

„Islamo džihadas“ kartu su Gazos Ruožą valdančiu judėjimu „Hamas“ 2014 metais dalyvavo kare su Izraeliu.

Antradienio incidentas įvyko tarp palestiniečių ir Izraelio pajėgų tvyrant įtampai po JAV prezidento Donaldo Trumpo praėjusios savaitės sprendimo oficialiai pripažinti Jeruzalę žydų valstybės sostine ir perkelti į ją šiuo metu Tel Avive veikiančią Amerikos ambasadą.

Antradienį vakare iš Gazos Pietų Izraelio kryptimi buvo paleistas „sviedinys“, nurodė kariškiai, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Izraelio armijos atstovė spaudai naujienų agentūrai AFP sakė, jog „labai tikėtina“, kad tai buvo raketa, tačiau neaišku, kur ji nukrito.

Iki pastarojo incidento nuo praėjusio trečiadienio, kai D. Trumpas paskelbė sprendimą dėl Jeruzalės, žuvo keturi Gazos Ruožo gyventojai, tarp jų du „Hamas“ kovotojai.

Du iš keturių palestiniečių žuvo per susirėmimus, o kiti du – per Izraelio aviacijos smūgius, surengtus atsakant į raketų ataką iš Gazos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.