Kabule per mirtininko ataką žuvo šeši žmonės

Kabule šalia Afganistano žvalgybos agentūrai priklausančio komplekso susisprogdinus mirtininkui pirmadienį žuvo šeši civiliai, pranešė pareigūnai.

 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2017, 9:52 AM, atnaujinta Dec 25, 2017, 10:28 AM

Sprogimas driokstelėjo pirmadienio rytą, kai darbuotojai vyko į savo biurus. Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IV).

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas naujienų agentūrą AFP informavo, kad per incidentą žuvo šeši civiliai.

„Šeši žmonės žuvo, o dar trys buvo sužeisti“, – teigė jis.

Sprogimas įvyko, kai „jie važiavo pro tą vietą savo automobiliu sedanu „Toyota“. Vis dar nežinome, kas buvo šios atakos taikinys, bet ji įvyko pagrindiniame kelyje“, – pridūrė N. Danishas.

Afganistano sveikatos ministerija patvirtino žuvusiųjų skaičių, tačiau nurodė, kad sužeistas buvo tik vienas asmuo.

Vienas AFP reporteris iš įvykio vietos sakė, kad nelaimė įvyko prie pagrindinio įėjimo į Nacionalinės saugumo valdybos (NDS) kompleksą. Teritoriją apsupo saugumo pajėgos; buvo uždarytas pagrindinis kelias, vedantis to pastato link.

„Mūsų pirminė informacija rodo, kad sprogimas nugriaudėjo šalia žvalgybininkų būstinės Šaš Darako rajone Kabule“, – AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimi.

Afganistano sostinė pastaraisiais mėnesiais tapo viena pavojingiausių vietų civiliams, nes čia vėl smarkiai padaugėjo išpuolių. Juos rengia atsigaunantis Talibanas ir IS, daugiausia atakuojantys saugumo objektus ir mečetes.

Praėjusį pirmadienį Afganistano sostinėje ginkluotiems IV kovotojams įsiveržus į žvalgybos tarnybos mokymų centrą, tarp užpuolikų ir policijos įsiplieskė įnirtingas susirėmimas, buvo sužeisti du policininkai.

Penktadienį Afganistano pietuose mirtininkas sprogmenų prikrautu visureigiu „Humvee“ rėžėsi į policijos kompleksą. Per išpuolį žuvo mažiausiai šeši policijos pareigūnai ir buvo visiškai sugriautas vienas komplekso pastatų.

Afganistano pajėgose, krečiamose korupcijos ir dezertyravimo, pastaraisiais metais padaugėjo aukų. Vienos JAV stebėjimo organizacijos teigimu, nuo 2014-ųjų, kai NATO oficialiai užbaigė savo kovinę misiją ir pradėjo mokyti ir remti vietos karius, pastebimas „šokiruojančiai aukštas“ žuvusiųjų skaičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.