Rusija: įvardytas žudynes prie cerkvės Dagestane surengęs vyras

Šaudynes prie cerkvės Dagestano mieste Kizliare surengė 22 metų Chalilas Chalilovas iš šios Rusijos respublikos Šiaurės Kaukaze Tarumovkos rajono. Tai savo tinklalapyje pranešė Kizliaro merija.

 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS-ELTA inf.

Feb 19, 2018, 7:45 AM

Sekmadienį ginkluotas vyras iš medžioklinio šautuvo ėmė šaudyti į tikinčiuosius prie Šv. Georgijaus cerkvės Kizliare. Žuvo penkios moterys, dar keturi žmonės, tarp kurių yra policijos pareigūnų, buvo sužeisti, jie gydomi ligoninėje. Policininkai nušovė užpuoliką, kai šis mėgino pasprukti.

Kaip pranešė „SITE Intelligence Group“, remdamasi su islamistais susijusia naujienų agentūra „Amaq“, atsakomybę už žudynes prisiėmė teroristinė „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė.

Naujienų agentūros „Interfax“ šaltinio duomenimis, per kratą Ch. Chalilovo namuose buvo rastas vaizdo įrašas, kurį užpuolikas įrašė, kalbėdamas IS vėliavos fone.

Kizliaras yra už 170 kilometrų nuo Dagestano sostinės Machačkalos, jame gyvena apie 50 tūkstančių žmonių. Daugiau kaip 40 procentų miesto gyventojų – rusai. Šv. Georgijaus cerkvė buvo pastatyta 1995 metais. Prie jos veikia stačiatikių literatūros biblioteka, sekmadienio mokykla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.