Maskva: pataisyti JAV ir Rusijos santykius bus sunku

Maskva trečiadienį pareiškė, kad pataisyti JAV ir Rusijos santykius, kurie dėl kaltinimų Maskvai kišimusi į JAV rinkimus ir Ukrainos bei Sirijos krizių pasiekė Šaltojo karo laikų žemumas, bus sunku. 

 S.Riabkovas apkaltino Vašingtoną bandymu kištis į Rusijos vidaus reikalus.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 S.Riabkovas apkaltino Vašingtoną bandymu kištis į Rusijos vidaus reikalus.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, ELTA ir lrytas.lt inf.

2018-02-21 11:42

Užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas apkaltino JAV mėginant kištis į Rusijos vidaus reikalus prieš kitą mėnesį vyksiančius šalies prezidento rinkimus. Tai jis pareiškė, reaguodamas į Vašingtono sprendimą įvesti sankcijas 13-ai Rusijos piliečių, galimai slapta mėginusių kištis į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus. 

„Paradoksalu, kad amerikiečiai artėja prie kišimosi į mūsų vidaus reikalus ir didina įtampą dvišaliuose santykiuose prieš Rusijos prezidento rinkimus“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė S.Riabkovas. 

„Nepaisant to, jie ir toliau – nepateikdami jokių įrodymų – kaltina mus neva kišusis į jų rinkimų procesą“, – pridūrė S.Riabkovas. 

„Žinoma, kad mes Maskvoje dėl to apgailestaujame“, – teigė jis apie potencialias sankcijas 13-ai Rusijos piliečių, kuriems praėjusią savaitę buvo pareikšti kaltinimai JAV federalinės vyriausybės vykdomo tyrimo kontekste. 

„Santykius su JAV bus labai sunku išjudinti iš dabartinio taško“, – konstatavo Rusijos diplomatijos vadovo pavaduotojas. 

Keli JAV Kongreso komitetai bei specialusis prokuroras Robertas Muelleris tiria įtarimus dėl galimo Rusijos kišimosi į 2016-ųjų prezidento rinkimus ir bendrininkavimo su prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.