JAV kariuomenė investuoja 2 mlrd. JAV dolerių į „ateities kartos“ dirbtinį intelektą

Pentagono mokslinių tyrimų padalinys penktadienį pranešė, kad investuoja 2 mlrd. JAV dolerių, siekdamas kurti dirbtinį intelektą su „žmogiškojo bendravimo“ įgūdžiais.

 Pentagono mokslinių tyrimų padalinys penktadienį pranešė, kad investuoja 2 mlrd. JAV dolerių, siekdamas kurti dirbtinį intelektą su „žmogiškojo bendravimo“ įgūdžiais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pentagono mokslinių tyrimų padalinys penktadienį pranešė, kad investuoja 2 mlrd. JAV dolerių, siekdamas kurti dirbtinį intelektą su „žmogiškojo bendravimo“ įgūdžiais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-08 11:02, atnaujinta 2018-09-08 11:03

Gynybos pažangių tyrimų projektų agentūra (DARPA) pinigus per pastaruosius penkerius metus naudos maždaug 20-čiai esamų projektų ir taip pat pradės įgyvendinti naujus, teigė agentūros direktorius Stevenas Walkeris.

„Mes daug investuojame į mokslinius tyrimus, skirtus kompiuteriams pereiti iš specializuotų įrankių į problemų sprendimo partnerius“, – sakė S. Walkeris.

„Norime ištirti, kaip mašinos gali įgyti žmogiškojo pobūdžio komunikacijos ir mąstymo galimybių. Taip pat – gebėjimą atpažinti naujas situacijas ir aplinką bei prisitaikyti prie jų“, – pabrėžė jis.

Dabartinės kartos pažangios mašinos ir robotai negali būti lengvai atnaujinami, kai atsiranda naujų technologijų, ir mokslininkai nori, kad jie išmoktų atsinaujinti patys, pridūrė jis.

Dauguma DARPA tyrimų, kuriuos finansuoja Pentagonas, yra sutelkti į technologijas, kurias galima panaudoti kovose, pavyzdžiui, dronai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.