Rusija ir Baltarusija sutiko stebėti artėjančias NATO pratybas

Rusija ir Baltarusija priėmė kvietimą stebėti artėjančias NATO karines pratybas „Trident Juncture“, trečiadienį pareiškė Aljanso vadovas Jensas Stoltenbergas.

Jis pridūrė, kad Aljansas per anksčiau šiemet vykusį NATO ir Rusijos Tarybos susitikimą informavo Maskvą apie šių manevrų detales. <br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Jis pridūrė, kad Aljansas per anksčiau šiemet vykusį NATO ir Rusijos Tarybos susitikimą informavo Maskvą apie šių manevrų detales. <br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2018, 3:29 PM, atnaujinta Oct 24, 2018, 3:32 PM

„NATO yra gynybinė sąjunga: esame skaidrūs kalbant apie mūsų mokymus. Visi Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) nariai buvo pakviesti atsiųsti į „Trident Juncture“ (Trišakė jungtis) stebėtojus. Sveikinu tai, kad tiek Rusija, tiek Baltarusija priėmė kvietimus“, – per spaudos konferenciją Briuselyje sakė J. Stoltenbergas.

Jis pridūrė, kad Aljansas per anksčiau šiemet vykusį NATO ir Rusijos Tarybos susitikimą informavo Maskvą apie šių manevrų detales.

Norvegijoje rengiami didžiausi nuo Šaltojo karo pabaigos NATO mokymai prasidės ketvirtadienį ir vyks iki lapkričio 7 dienos. Pratybose dalyvaus apie 50 tūkst. karių, 130 karo lėktuvų ir 70 laivų ir apytikriai 10 tūkst. karinės technikos vienetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.