Ginkluotas vyras įsiveržė į sinagogą Pensilvanijoje, žuvo 11 žmonių

Pensilvanijos valstijos mieste Pitsburge mažiausiai keturi žmonės žuvo per šaudymą prie vienos singogos, o pareigūnai suėmė vieną įtariamą šaulį.

 AP nuotr. 
 AP nuotr. 
 Twitter.com nuotr. 
 Twitter.com nuotr. 
 Twitter.com nuotr. 
 Twitter.com nuotr. 
 Twitter.com nuotr. 
 Twitter.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 27, 2018, 6:19 PM, atnaujinta Oct 28, 2018, 1:26 AM

Kiek vėliau buvo paskelbta, kad iš viso per incidentą žuvo 11 žmonių. 

Vienas policijos pareigūnas įvykio vietoje patvirtino žurnalistams, kad aukų yra „ne viena“ ir pridūrė, kad buvo pašauti trys policininkai, kol šaulys pasidavė. Asmuo su ginklu į sinagogą įėjo, kai joje vyko krikštynos. 

Pasak pareigūnų, sučiuptas šaulys yra apie 46 metų Robertas Bowersas (Robertas Bauersas). Jis buvo išvežtas į ligoninę, todėl veikiausiai yra sužeistas.

JAV žiniasklaida citavo incidento liudininkus, sakiusius, kad užpuolikas šūkavo antisemitinius pareiškimus, pavyzdžiui: „Visi žydai privalo mirti!“

BBC pranešė, kad Pitsburgo mieste, Pensilvanijos valstijoje pranešama apie ginkluotą asmenį, įėjusį į Gyvenimo medžio kongregacijos sinagogą. Šūviai, anot liudininkų, pasigirdo apie 10 valandą ryto, vietos laiku.

Oficialioje sinagogos interneto svetainėje rašoma, kad ginkluotas asmuo į sinagogą įėjo pamaldų metu. Ši sinagoga yra istoriniame, vadinamame, žydų rajone.

Socialiniuose tinkluose jau galima rasti ir vaizdo įrašų, kuriuose matomos gausios policijos pareigūnų minėtoje miesto dalyje.

Pitsburgo viešojo saugumo skyrius socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje taip pat pranešė apie šaunamąjį ginklą su savimi turintį asmenį. Vietiniams siūlė aplenkti šią miesto dalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.