Šiaurės Korėja grasina nutraukti derybas su JAV

Po žlugusio viršūnių susitikimo su JAV prieš dvi savaites Šiaurės Korėjos vadovybė, anot žiniasklaidos, abejoja tolesnėmis derybomis dėl savo branduolinės programos.

Hanojuje susitiko D.Trumpas ir Kim Jong-unas.<br>AP nuotr.
Hanojuje susitiko D.Trumpas ir Kim Jong-unas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2019, 11:13 AM, atnaujinta Mar 15, 2019, 11:14 AM

Šiaurės Korėja neketina paklusti JAV reikalavimams, kuriuos šios pateikė viršūnių susitikime Hanojuje, penktadienį Pchenjane sakė Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministrė Choe Son Hui, kurią cituoja rusų naujienų agentūra TASS. Šiaurės Korėjos vadovas Kim jong-unas esą netrukus paskelbs pareiškimą dėl būsimo savo kurso. Viceministrė taip pat sakė, kad Kim jong-unas svarsto atnaujinti raketų ir branduolinio ginklo bandymus.

Šiaurės Korėja 2018 metų pradžioje pareiškė, kad juos geros valios vardan laikinai nutraukia. Kartu Choe Son Hui sakė, kad Donaldo Trumpo ir Kim jong-uno santykiai vis dar pasižymi „gera chemija“ ir yra „mįslingai nuostabūs“.

Kim jong-uno ir JAV prezidento D.Trumpo viršūnių susitikimas Vietname vasario gale baigėsi nepaskelbus bendro pareiškimo. Abiem pusėms nepavyko suartinti pozicijų pagrindiniu klausimu – dėl Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo ir JAV atsakomųjų veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.