Suomija teigia, kad du Rusijos naikintuvai pažeidė šalies oro erdvę

Du Rusijos naikintuvai, kaip įtariama, antradienį pažeidė Suomijos oro erdvę prie Helsinkio krantų, pranešė Suomijos gynybos ministerija.

​Du Rusijos naikintuvai, kaip įtariama, antradienį pažeidė Suomijos oro erdvę prie Helsinkio krantų, pranešė Suomijos gynybos ministerija.<br>TASS/Scanpix nuotr.
​Du Rusijos naikintuvai, kaip įtariama, antradienį pažeidė Suomijos oro erdvę prie Helsinkio krantų, pranešė Suomijos gynybos ministerija.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2020, 8:04 AM

Ministerijos pareiškime nurodoma, kad incidentas „įvyko virš Suomijos įlankos, netoli Helsinkio, apie 14.00 val. vietos laiku“. Kaip teigiama, sienos apsaugos tarnyba pradėjo tyrimą, kad patvirtintų pažeidimą.

Du „Sukhoi SU-27“ naikintuvai Suomijos oro erdvėje išbuvo maždaug dvi minutes. Suomija skubiai pasiuntė į orą savo orlaivius, kad šie identifikuotų juos.

Rusijos kariniai orlaiviai reguliariai kerta Suomijos įlanką, kad pasiektų Kaliningradą.

Suomija, buvusi Rusijos imperijos dalimi 1809-1917 metais, Antrojo pasaulinio karo metu dukart kariavo su SSSR – pirmą kartą kaip nepriklausoma valstybė, o vėliau kaip vokiečių sąjungininkė. 1944 metais Suomija perėjo į kitą pusę ir kariavo prieš nacius.

Nuo 1955 metų Suomija yra neutrali ir neprisijungusi prie jokių karinių sąjungų. Ji nėra NATO narė, tačiau susijusi su Aljansu per įvairias bendradarbiavimo programas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.