Lenkija pasienyje su Baltarusija jau pastatė 120 km tvoros

Lenkijos statybos bendrovės pasienyje su Baltarusija jau pastatė 120 km tvoros. Tai tviteryje pranešė šalies vidaus reikalų ir administracijos ministro pavaduotojas Maciejus Wąsikas.

Lenkija pasienyje su Baltarusija jau pastatė 120 km tvoros.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr. 
Lenkija pasienyje su Baltarusija jau pastatė 120 km tvoros.<br>ZumaPress/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2022, 3:46 PM

„Pasienyje su Baltarusija jau baigėme 120 km užtvaros. Kaip ir tikėjomės, statybos darbai turėtų būti baigti iki mėnesio pabaigos!“, – parašė jis.

Kaip jau buvo pranešta, 5 metrų aukščio tvora Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje nusidrieks apie 200 km. Darbus atlieka kompanija „Budimex“ (105,5 km) ir bendrovių „Unibep“ ir „Budrex“ konsorciumas (80,7 km). Bendra projekto kaina su technine įranga sudarys 1,6 mlrd. zlotų (apie 373 mln. eurų). Darbus planuojama užbaigti iki šių metų birželio 30 d.

Lenkija ir Baltijos šalys tapo Baltarusijos ir Rusijos vykdomos hibridinės agresijos, per kurią naudojami nelegalūs migrantai, taikiniais. Nuo praėjusių metų rugpjūčio, migracijos krizės pradžios, Lenkijos ir Baltarusijos sieną mėgino neteisėtai kirsti dešimtys tūkstančių atvykėlių iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.