Prancūzų kariai Malyje į nelaisvę paėmė aukšto rango IS kovotoją

Malyje Prancūzijos kariai paėmė į nelaisvę džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) padalinio Sachelyje aukšto rango narį, trečiadienį pranešė Prancūzijos kariuomenė.

Malyje Prancūzijos kariai paėmė į nelaisvę džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) padalinio Sachelyje aukšto rango narį, trečiadienį pranešė Prancūzijos kariuomenė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Malyje Prancūzijos kariai paėmė į nelaisvę džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) padalinio Sachelyje aukšto rango narį, trečiadienį pranešė Prancūzijos kariuomenė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2022, 1:54 PM

„Naktį iš birželio 11-osios į 12-ąją per misijos „Barkhane“ pajėgų operaciją į nelaisvę buvo paimtas Oumeya Ouldas Albakaye, „Islamo valstybės Didžiojoje Sacharoje“ (ISGS) aukšto rango veikėjas“, – naujienų agentūrai AFP sakė štabo viršininko atstovas.

Jis buvo suimtas Prancūzijai ruošiantis užbaigti pasitraukimą iš Malio po beveik dešimtmetį trukusios prancūzų karių kovos su džihadistų sukilėliais šioje šalyje.

Prancūzų kariai laikys O. O. Albakaye kelias dienas, jį apklaus, vėliau jis bus perduotas Malio pareigūnams, pridūrė kariškiai.

Pavardės prašęs neskelbti šaltinis saugumo pajėgose AFP sakė, kad O. O. Albakaye anksčiau buvo laikomas galimu ISGS lyderio Adnano Abu Walido al Sahrawi, kurį prancūzų pajėgos nukovė 2021 metų rugpjūtį, įpėdiniu.

Sprogmenų ekspertas O. O. Albakaye buvo grupės regiono vadovas. Jis vadovo sukilėliams Gurmos regione Malyje ir Udalano provincijoje kaimyniniame Burkina Fase.

Jis kaltinamas dėl daugybės nusikaltimų prieš abiejų šalių civilius gyventojus, nurodė kariuomenė.

Prancūzija turi užbaigti savo karių išvedimą iš Malio per artimiausius kelis mėnesius. Tuomet jos pagrindinė karinė bazė Gao bus grąžinta Malio pajėgoms.

Paryžiaus ir Bamako santykiai atvėso po pirmo karinio perversmo Malyje, kai 2020 metų rugpjūtį kariškiai perėmė valdžią. Chunta priešinosi tarptautiniam spaudimui nustatyti greito sugrįžimo prie demokratinio civilinio valdymo grafiką, užmezgė glaudesnius santykius su Maskva ir įsileido „karinių instruktorių“ iš Rusijos samdinių grupės „Wagner“, susijusios su Kremliumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.