Palestiniečių ministerija: per Izraelio reidą žuvo du palestiniečiai

Per naktį vykdytą Izraelio kariuomenės reidą okupuotame Vakarų kranto Nabluso mieste žuvo du palestiniečiai, anksti sekmadienį pranešė Palestinos sveikatos ministerija.

Per naktį vykdytą Izraelio kariuomenės reidą okupuotame Vakarų kranto Nabluso mieste žuvo du palestiniečiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Per naktį vykdytą Izraelio kariuomenės reidą okupuotame Vakarų kranto Nabluso mieste žuvo du palestiniečiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2022, 9:51 AM

Ministerija pranešė, kad 25 metų Muhamadas Azizi žuvo nuo kulkos į krūtinę, o 28 metų Abdulas Rahmanas Jamalas Suleimanas Sobhas buvo nušautas į galvą. Dar šeši asmenys buvo sužeisti, dviejų jų būklė sunki.

Izraelio armija pranešė, kad vykdė operaciją Nabluso mieste, okupuotame Vakarų krante, bet iš karto nekomentavo palestiniečių pranešimo apie aukas. Jos pranešime sakoma, kad įvyko susišaudymas tarp ginkluotų įtariamųjų ir karių.

Nuo kovo pabaigos žuvo mažiausiai 52 palestiniečiai, daugiausia Vakarų krante, tarp jų įtariami kovotojai ir ne kovotojai, įskaitant „Al Jazeera“ žurnalistę Shireen Abu Akleh, ji turėjo dvigubą palestiniečių ir amerikiečių pilietybę ir nušvietė Izraelio reidą Dženine.

Po daugybės pastaraisiais mėnesiais Izraelyje surengtų išpuolių Izraelio saugumo pajėgos beveik kasdien rengia reidus Vakarų krante. Per tą patį laikotarpį per palestiniečių išpuolius žuvo 19 žmonių, daugiausia Izraelio civilių gyventojų, nukauti ir trys užpuolikai Izraelio arabai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.