Per penkerius metus Japonija išleis ilgojo nuotolio raketoms 37 mlrd. dolerių

Per ateinančius penkerius metus Japonija planuoja išleisti apie 5 trilijonus jenų (37 mlrd. JAV dolerių) tolimojo nuotolio raketoms plėtoti ir dislokuoti, tai daryti skatina regione didėjančios karinės grėsmės.

Per ateinančius penkerius metus Japonija planuoja išleisti apie 5 trilijonus jenų (37 mlrd. JAV dolerių) tolimojo nuotolio raketoms plėtoti ir dislokuoti.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Per ateinančius penkerius metus Japonija planuoja išleisti apie 5 trilijonus jenų (37 mlrd. JAV dolerių) tolimojo nuotolio raketoms plėtoti ir dislokuoti.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-07 10:08, atnaujinta 2022-12-07 12:56

Japonijos naujienų agentūra „Kyodo“ trečiadienį pranešė, kad Tokijas, susiduriantis su stiprėjančia Kinijos karine galia ir pakartotiniais Šiaurės Korėjos balistinių raketų paleidimais, nori turėti pajėgumus smogti priešo bazėms.

Anksčiau žiniasklaida pranešė, kad Japonija taip pat svarsto galimybę įsigyti iš JAV sparnuotųjų raketų.

Dėl Japonijos pacifistinės pokario Konstitucijos tokių puolamųjų ginklų įsigijimas šalyje vertinamas prieštaringai. Iki šiol šalies saugumo politika buvo orientuota tik į gynybą. Tačiau vis labiau įtemptos saugumo situacijos fone į Didįjį septynetą (G7) įeinanti valstybė dabar nori drastiškai plėsti savo gynybinius pajėgumus.

Ministro pirmininko Fumio Kishidos valdančioji partija siekia per ateinančius penkerius metus padidinti Japonijos išlaidas gynybai iki bent 2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Japonija seniai riboja metinį gynybos biudžetą iki maždaug 1 proc. BVP, pranešė „Kyodo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.