Rusija dar kartą peržengė ribas: JK ir Vokietijos naikintuvai perėmė rusų orlaivį virš Estijos

Jungtinės Karalystės karališkosios oro pajėgos ir Vokietijos naikintuvai perėmė Rusijos orlaivį, skridusį virš Estijos oro erdvės, praneša BBC.

Jungtinės Karalystės karališkosios oro pajėgos ir Vokietijos naikintuvai perėmė Rusijos orlaivį, skridusį virš Estijos oro erdvės.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės karališkosios oro pajėgos ir Vokietijos naikintuvai perėmė Rusijos orlaivį, skridusį virš Estijos oro erdvės.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2023, 8:27 AM, atnaujinta Mar 15, 2023, 8:29 AM

„Pats perėmimas buvo įprastas, tačiau tai pirmas kartas, kai tokią operaciją abi šalys vykdė kartu“, – rašo BBC.

Abi šalys vykdo planuojamą bendrą NATO oro policijos kontrolę regione ir perėmė rusų degalų papildymo lėktuvą, nes šis nesugebėjo susisiekti su Estijos oro eismo kontrole.

Jungtinės Karalystės ginkluotųjų pajėgų ministras Jamesas Heappey sakė: „NATO ir toliau yra mūsų kolektyvinio saugumo pagrindas. Šis bendras Jungtinės Karalystės ir Vokietijos dislokavimas Baltijos šalyse aiškiai parodo mūsų bendrą pasiryžimą mesti iššūkį bet kokiai galimai grėsmei NATO sienoms ir kartu demonstruoja mūsų bendrą jėgą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.