Padniestrė prašo Rusiją atsiųsti daugiau „taikdarių“

Separatistinė Padniestrė paprašė Rusiją padidinti vadinamųjų Rusijos taikdarių skaičių, aiškindama tai didėjančia grėsme saugumui.

 Separatistinė Padniestrė paprašė Rusiją padidinti vadinamųjų Rusijos taikdarių skaičių, aiškindama tai didėjančia grėsme saugumui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Separatistinė Padniestrė paprašė Rusiją padidinti vadinamųjų Rusijos taikdarių skaičių, aiškindama tai didėjančia grėsme saugumui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 11:57 AM

Kaip praneša portalas „eurointegration“, tai interviu Rusijos naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pareiškė regiono vyriausybės vadovas Leonidas Manakovas.

Pasak jo, dabar vadinamojoje saugumo zonoje Padniestrėje yra ne daugiau kaip 450 „taikdarių“. L. Manakovas paragino padidinti misiją.

„Jungtinės kontrolės komisijos dokumentais nustatytas jų skaičius – 3100 žmonių. Toks variantas yra, jis pateisinamas turint omenyje saugumo situacijos blogėjimą ir terorizmo grėsmės didėjimą“, – teigė jis.

Šių metų vasarį Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad esą Ukrainos pajėgos artimiausiu metu planuoja surengti ginkluotą provokaciją Padniestrėje. Moldovos ir Ukrainos valdžios institucijos tai paneigė.

Rusijos užsienio reikalų ministerija teigia, kad ataka prieš Padniestrę būtų Rusijos Federacijos užpuolimas.

Moldova vis ragina Rusiją išvesti iš šalies teritorijos vadinamuosius taikdarius, tačiau Maskva atsisako tai padaryti.

Balandžio mėnesį Moldova pareiškė, kad vadinamasis Rusijos taikdarių kontingentas pažeidė saugumo režimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.