Šaudynės Japonijos kariuomenės poligone: skelbiama apie du žuvusius karius

Du kariai žuvo, o trečias buvo sužeistas, kai trečiadienį vienas naujokas pradėjo šaudyti poligone centrinėje Japonijos dalyje, pranešė kariuomenė.

Japonijos savigynos pajėgų (SDF) nariai matomi aplink šaudyklą, kurioje po šaudymo incidento Gifu mieste buvo suimtas pajėgų narys, įtariamas pasikėsinimu nužudyti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Japonijos savigynos pajėgų (SDF) nariai matomi aplink šaudyklą, kurioje po šaudymo incidento Gifu mieste buvo suimtas pajėgų narys, įtariamas pasikėsinimu nužudyti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 8:27 AM

„Per pratybas su kovinėmis kulkomis, kurios yra naujo personalo mokymo dalis, vienas savigynos pajėgų kandidatas nukreipė ugnį į tris darbuotojus“, – sakoma Sausumos savigynos pajėgų (SSP) pranešime.

„Patvirtinta dar vieno asmens mirtis iš trijų, į kuriuos buvo šaudyta“, – vėliau pridūrė SSP, anksčiau paskelbusios apie vieno žmogaus žūtį ir du sužeistuosius.

Anksčiau vyriausybės atstovas spaudai Hirokazu Matsuno sakė, kad buvo sulaikytas įtariamasis, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Vietos policija AFP sakė, kad šaulys buvo 18 metų SSP kandidatas, kurį įvykio vietoje sulaikė kiti kariai. Jam pateikti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti 25 metų karį, sakė vietos policijos atstovas, nenorėjęs būti įvardytas.

Įtariamasis „šaudė iš šautuvo į auką turėdamas tikslą nužudyti“, sakė jis AFP.

Nacionalinis transliuotojas NHK pranešė, kad sužeistas buvo penkiasdešimtmetis vyras, o kiti du buvo vyrai buvo virš 20-ies metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.